Декларації доброчесності: шестеро суддів завалили перевірку

Декларації доброчесності: шестеро суддів завалили перевірку

Укрінформ
Шестеро суддів вказали недостовірні твердження у декларації доброчесності та одна суддя вказала недостовірні відомості у декларації родинних зв'язків.

Про це інформують у ВККС

"На засіданнях колегій Вищої кваліфікаційної комісії суддів України розглядалося питання про недостовірність (зокрема неповноту) відомостей або тверджень, вказаних суддею у декларації родинних зв'язків судді та декларації доброчесності судді. За результатами проведеної перевірки декларацій доброчесності суддів комісія ухвалила визнати підтвердженою інформацію про недостовірність тверджень, вказаних суддею у декларації доброчесності, щодо 6 суддів", - йдеться у повідомленні.

 Окрім того, ВККС визнала підтвердженою інформацію про недостовірність (у тому числі неповноту) відомостей, вказаних суддею Вищого адміністративного суду України Тетяною Весельською у декларації родинних зв'язків судді за 2011-2015 роки та за 2012- 2016 роки. 

Із прізвищами суддів, котрі вказали недостовірні твердження у декларації доброчесності, можна ознайомитися на сайті ВККС.

Читайте також: НАЗК перевірило декларацію Порошенка та ще 12 посадовців

Як відомо, згідно зі ст. 62 (Декларація доброчесності судді) закону «Про судоустрій і статус суддів», суддя зобов'язаний щорічно до 1 лютого подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Вищої кваліфікаційної комісії суддів України декларацію доброчесності за формою, що визначається комісією.

31 жовтня 2016 року комісією ухвалено рішення про затвердження форм декларацій родинних зв'язків судді та кандидата на посаду судді, форми декларації доброчесності судді та їх оприлюднення на своєму офіційному веб-сайті.

23 січня 2017 року ВККС ухвалила рішення, згідно з яким заповнити і подати декларацію родинних зв'язків судді і декларацію доброчесності судді тепер можна на сайті комісії у спеціальному розділі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-