Суд завернув обвинувальний акт у справі Мартиненка

Суд завернув обвинувальний акт у справі Мартиненка

Укрінформ
Шевченківський райсуд Києва повернув обвинувальний акт у справі колишнього народного депутата Миколи Мартиненка Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі на доопрацювання.

Відповідне рішення під час підготовчого засідання 21 червня ухвалила колегія суддів у складі Тетяни Левицької, Оксани Хардіної під головуванням Оксани Голуб, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Колегія суддів ухвалила повернути обвинувальний акт стосовно Мартиненка, Василькова, Журила, Переломи, Сороки та Богданця Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі на доопрацювання", - оголосила суддя.

У ході підготовчого засідання адвокати екс-депутата не заперечували на розгляді судом направленого обвинувального акту по суті.

У свою чергу прокурор САП наполягав на призначенні обвинувального акту до розгляду саме Шевченківським райсудом, оскільки, за його словами, один з інкримінованих Мартиненку злочинів був вчинений на території Шевченківського району столиці.

Окрім Мартиненка, у справі проходять ще п'ятеро обвинувачених: Володимир Богданець, Олександр Сорокін, Сергій Перелома, Руслан Журило та Валерій Васильков, які є посадовцями "Нафтогазу", "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії", "СхідГЗК" та "Ядерного палива".

Читайте також: Екс-депутатові Мартиненку вручили обвинувальний акт - адвокат

Як повідомлялося, 22 травня Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду обвинувальний акт відносно Мартиненка.

За даними САП, Мартиненку та Василькову інкримінується заволодіння коштами ДП "НАЕК "Енергоатом" при укладенні та виконанні контрактів постачання обладнання для вказаного підприємства від чеської компанії Skoda JS та укладенні і виконанні контракту між Skoda JS і компанією Bradcrest Investments SA на загальну суму 6 млн 400 тис. 777 євро.

Окрім того, в антикорупційній прокуратурі заявили, що Мартиненко, Перелома, Журило, Сорокін та Богданець обвинувачуються у заволодінні коштами ДП "СхідГЗК" в розмірі 17,28 млн. дол. шляхом неправомірного укладення та подальшого виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" №70/13 через австрійську компанію-посередника Steuermann Investitions- und Handelsgesellschaft mbH, підконтрольну учасникам злочинної організації.

Також у САП наголосили, що досудове розслідування щодо інших підозрюваних у вчиненні вказаних злочинів триває, зокрема оголошено розшук ще 4 фігурантів, двоє з яких – громадяни Австрійської Республіки, ще одного з підозрюваних, який переховувався, було затримано та обрано запобіжний захід. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-