Контррозвідка заперечує, що Герман - їхній агент

Контррозвідка заперечує, що Герман - їхній агент

Укрінформ
У контррозвідці СБУ заявляють, що Бориса Германа, підозрюваного в організації вбивства журналіста Аркадія Бабченка, до своєї діяльності не залучали.

Відповідний лист від Департаменту контррозвідки представив на засіданні Апеляційного суду Києва прокурор Роман Циб, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прошу долучити лист Департаменту контррозвідки СБУ, в якому вказано, що Герман не залучався до проведення контррозвідувальної діяльності", - сказав Циб.

Судді у відповідь зазначили, що дадуть оцінку цьому документу в нарадчій кімнаті.

Як повідомлялося, 29 травня правоохоронці заявили, що 41-річний журналіст Аркадій Бабченко смертельно поранений на порозі свого дому в Києві. За фактом убивства журналіста було відкрито кримінальне провадження.

У середу, 30 травня, з'ясувалося, що Бабченко живий. Голова СБУ Василь Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста, а СБУ провела спецоперацію і зірвала замах.

Читайте також: Герман: У списку був Аваков-молодший, а Бабченка не було

Під час проведення спецоперації співробітники спецслужби затримали в Києві організатора вбивства журналіста Бабченка - Бориса Германа.

31 травня Шевченківський райсуд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Затриманий Герман стверджує, що брав участь у спецоперації української контррозвідки, проте у Службі зовнішньої розвідки це заперечують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-