У Молдові знайомляться з історією української дипломатії

У Молдові знайомляться з історією української дипломатії

Фото
Укрінформ
Презентація виставки архівних документів «Українська дипломатія 1917-1924 років: відродження національних традицій» пройшла в Академії наук Молдови.

Експозиція відкрита за ініціативою МЗС України, Державної архівної служби і Наукового товариства історії дипломатії і міжнародних відносин, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Сьогоднішня виставка архівних документів присвячена 100-річчю створення зовнішньополітичного відомства Української Народної республіки (УНР) – секретаріату міжнародних справ від 22 грудня 1917 року. Саме від цієї дати бере свій початок формування української дипломатичної і консульської служби, покликаної захищати інтереси держави та її громадян», - зазначив Надзвичайний і Повноважний посол України в Молдові Іван Гнатишин.

Дипломат ознайомив присутніх з історією молодої Української держави, яка викладена на 17-ти тематичних блоках, що відтворюють  основні віхи зовнішньополітичної діяльності Української Народної Республіки. Він підкреслив, що українці завжди відстоювали свою свободу і незалежність, відстоюють її і сьогодні в боротьбі з російською агресією.

Читайте також: На Шанхайський кінофестиваль привезли понад три тисячі фільмів

Гнатишин особливо підкреслив, що в Україні сталася ще одна визначна подія: 15 червня президент Петро Порошенко підписав закон «Про  дипломатичну службу України».

Голова товариства «Історія дипломатії і міжнародних відносин», доктор історичних наук професор Ірина Матяш зазначила, що  в подальші місяці з історією української дипломатії ознайомляться і в інших країнах Європи – Румунії, Болгарії, Греції та інших державах.

У відкритті виставки взяли участь дипломати, представники наукових кіл та українських громадських організацій Молдови

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-