Бізнес-центри і кінотеатри у червні “мінували” з Росії — Князєв

Бізнес-центри і кінотеатри у червні “мінували” з Росії — Князєв

Укрінформ
Кіберполіція встановила, що повідомлення про мінування бізнес-центрів в Україні, у тому числі, в Харкові, надходять з території РФ.

Так сказав на брифінгу в Харкові глава Нацполіції України Сергій Князєв, повідомляє кореспондент Укринфрома.

"Упродовж червня надходять повідомлення про мінування в Україні місць масового скупчення людей: кінотеатрів, бізнес-центрів, у тому числі, в Харкові, але найбільше постраждав від цього Львів. Наша кіберполіція достовірно встановила, що повідомлення йдуть від російських провайдерів. Встановлено місцезнаходження цих "мінерів". Відкритий ряд кримінальних проваджень", - зазначив Князєв.

Проте, за його словами, ефективний результат буде тоді, коли ми зможемо притягнути винних, які знаходяться за кордоном, до кримінальної відповідальності.

Читайте також: "Марафон мінування": у бізнес-центрах Харкова увосьме шукають вибухівку

"Є інституція заочного розслідування, і якщо ця стаття підпадає під Кримінально-процесуальний кодекс, перешкод в розслідуванні перед нами не буде, у тому числі, по відношенню до російської влади, яка не реагує на те, що відбувається", - додав Князєв.

За його словами, в усіх випадках поліція реагує на такі повідомлення, як на реальність: "Наше завдання - забезпечити безпеку людей. При перевірках ми ніколи не чули зауважень від продавців або відвідувачів тих же бізнес-центрів".

У рамках брифінгу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков навів приклад: "Де-небудь в Краснодарі беруть харківський довідник "Золоті сторінки", вибирають об'єкт і дзвонять".

Як повідомляв раніше Укрінформ, з 5 червня щодня поліція перевіряє інформацію про замінування п'яти одних і тих же бізнес-центрів в різних районах міста. Кожного разу перевіряються площі бізнес-центрів, що обчислюються в тисячах квадратних метрів, відбувається евакуація багатьох сотень людей. Вибухівки жодного разу не знайдено. За фактом порушено кримінальні справи. Винним загрожує до 6 років в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-