Люди критикують поліцію, як дружина чоловіка - Аваков

Люди критикують поліцію, як дружина чоловіка - Аваков

Укрінформ
Критикуючи поліцію, населення все одно вважає її "своєю", це подібно до того, як дружина критикує чоловіка.

Таку відповіь дав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, відповідаючи на питання кореспондента Укрінформу в Харкові про критику з боку населення на адресу поліції.

"Люди критикують поліцію так, як дружина критикує чоловіка: і п'є іноді багато, і по господарству мало допомагає, і недостатньо працює над собою, і трохи широкий в талії, але він мій. Ця фундаментальна ситуація "Мій поліцейський" для мене найважливіша", - відмітив Аваков.

За його словами, при цій ситуації "ми потихеньку спочатку стабілізуємося на 40%, це на сьогодні показник довіри населення до поліції, потім підемо вище і досягнемо положення, як у Норвегії: поліцейських мало, довіра - 90%, рівень безпеки найвищий".

Міністр зазначив також: "Критика - дуже важливий чинник. Не соромтеся критикувати поліцейських, але також не соромтеся говорити їм "Дякую".

Читайте також: Деокупація Донбасу: Аваков розповів про “механізм маленьких кроків”

Що стосується реакції на зловживання в середовищі поліцейських, то, за словами Авакова, служба внутрішньої безпеки відомства - повністю оновлена, дуже ефективна команда - за тиждень відносно декількох недобросовісних поліцейських застосовує або арешт, або звільнення, або викриття у зловживаннях: "Цей процес відбувається".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 16 червня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і голова Нацполіції України Сергій Князєв взяли участь в церемонії вручення дільничним поліцейським з різних регіонів країни ключів і сертифікатів від 24-х службових автомобілів "Ланос", що відбулася в Харківському національному університеті внутрішніх справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-