МОЗ анонсує перехід лікарів на ліцензії

МОЗ анонсує перехід лікарів на ліцензії

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я презентувало концепцію ліцензування професійної діяльності лікарів.

Про це на брифінгу розповіла в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ліцензування лікарів дасть пацієнтам можливість зрозуміти, що людина, яка має професійну ліцензію лікаря, має професійний рівень навчання і професійний стаж. Перехід на ліцензування (для вже практикуючих лікарів - ред.) буде відбуватися протягом п'яти років - від 2020 до 2024 року. Буде іспит, який потрібно здати лікарю, щоб він отримав ліцензію. Також будуть визнані ліцензії від країн ЄС, США, Канади, Японії та Ізраїлю, і лікарі з цих країн зможуть працювати у нас", - сказала Супрун.

Вона зауважила, що, окрім того, відбуватимуться зміни в системі підготовки лікарів. Вже ті студенти медичних вишів, які вступили на магістратуру в 2016 році, отримають професійну ліцензію після складання всіх необхідних іспитів - на третьому та шостому курсах, інтернатурі та резидентурі. 

Читайте також: Пацієнтам без декларації теж обіцяють безкоштовну допомогу

Також зміниться система атестації та післядипломної підготовки лікарів. Лікарі можуть самі обрати форму післядипломної освіти. Це включає і міжнародні конференції, онлайн-курси тощо. Ліцензію лікар буде підтверджувати кожні три роки. 

Супрун повідомила, що у разі суттєвих помилок лікаря в роботі, ліцензію можна буде призупинити або анулювати. Видавати ліцензії буде Ліцензійна рада при МОЗ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-