Депутат пояснив, які перспективи у «безвізу» з Канадою

Депутат пояснив, які перспективи у «безвізу» з Канадою

Укрінформ
Україна доводить уряду Канади необхідність вироблення дорожньої карти щодо запровадження безвізового режиму поїздок громадян.

Про це за результатами зустрічі із міністром імміграції Канади Ахмедом Хусеном розповів народний депутат України Іван Крулько.

“Хоча для Канади це не є звичною практикою, ми все ж запропонували той само механізм, який використали із ЄС, коли був вироблений план дій щодо візової лібералізації. Ця дорожня карта з конкретними кроками дала можливість нашим партнерами оцінювати виконання цих кроків, що врешті сприяло уведенню безвізового режиму для України”, - сказав Крулько.

Він додав, що міністр не став брати на себе жодних зобов'язань, але уважно вислухав усі пропозиції української сторони. “Ми не змогли отримати пряму відповідь на запитання про розробку дорожньої карти, але команда міністра до цього поставилася з великою увагою. Сподіваюся, що після цієї зустрічі це стане предметом їх внутрішнього обговорення і вироблення рішення”, - наголосив депутат.

Читайте також: Рік безвізу: українці отримали 5 мільйонів біометричних закордонних паспортів

Він нагадав, що Україна в односторонньому порядку скасувала візи для громадян Канади, США та ЄС ще в 2005 році, сподіваючись на взаємність. “Безумовно, для запуску безвізу із Канадою ще має пройти довгий час, але в 2005 році Україна в односторонньому порядку скасувала візи для громадян Канади, США та ЄС. І мені здається, що ті 13 років, які пройшли, дають підстави очікувати зворотних кроків з боку наших партнерів, особливо стратегічних”, - наголосив Крулько.

Він додав, що порушив також тему відновлення дії Угоди про мобільність молоді, яка “вже два роки лежить на розгляді у міністерстві”. “Я сам багато років займався молодіжною політикою і розумію, що це таке, коли молоді люди мають змогу отримувати додаткову освіту, розуміння світу й того, як відбуваються глобальні процеси, як ухвалюються рішення, і можуть всі ці практики використовувати в Україні”, - підсумував Крулько.

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня кілька депутатів із парламентської групи дружби між Україною та Канадою перебували із візитом у Канаді. Це перший подібний візит після Революції Гідності.

Нагадаємо також, що Меморандум про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України та урядом Канади стосовно молодіжних обмінів був підписаний восени 2010 року тодішнім прем'єр-міністром Канади Стівеном Гарпером під час його першого візиту до України. Документ запроваджував спрощений режим для взаємних подорожей молоді обох країн з метою навчання і працевлаштування. Однак через кілька років дія Меморандуму була призупинена і досі не відновлена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-