Сьогодні четверта річниця катастрофи літака Іл-76

Сьогодні четверта річниця катастрофи літака Іл-76

Відео
Укрінформ
Сьогодні четверта річниця катастрофи літака Іл-76, який перевозив українських десантників до Луганська і був збитий бойовиками.

Військово-транспортний літак Іл-76 25-ї військово-транспортної авіаційної бригади Повітряних сил Збройних сил України 14 червня 2014 року під час посадки в аеропорту Луганська був збитий проросійськими бойовиками з ПЗРК «Ігла». На борту літака перебувало 40 десантників 25-ї окремої Дніпропетровської повітрянодесантної бригади та 9 членів екіпажу. Усі вони загинули.

Загибель одразу 49 військових стала найбільшою з початку антитерористичної операції і найбільшою одночасною втратою Збройних сил України за період її незалежності. Одночасна загибель великої кількості особового складу внесла корективи в плани АТО: як наслідок, у липні українські війська змушені були з боями пробивати сухопутний коридор через Щастя до луганського летовища.

Читайте також: Спецслужби РФ планують провокації для зриву української автокефалії - ІС

Через трагедію Міноборони України усунуло від виконання обов’язків ряд військових, зокрема й заступника керівника антитерористичної операції генерал-майора Віктора Назарова, якого згодом звинуватили у недбальстві. 27 березня 2017 року Павлоградський суд визнав генерал-майора Назарова винним і засудив його до 7 років ув'язнення, однак той подав на апеляцію, розгляд якої розпочато у вересні 2017 року.

Водночас, 30 січня 2017 прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження щодо ватажка терористичної організації «ЛНР» Ігоря Плотницького та двох командирів незаконних збройних формувань, їхні дії кваліфіковано як терористичний акт.

Відео Олексія Ковальова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-