Суд почав підготовче засідання у справі про вбивство Вороненкова

Суд почав підготовче засідання у справі про вбивство Вороненкова

Фото
Укрінформ
Шевченківський райсуд Києва розпочав підготовче засідання у справі вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.

У залі суду присутні обвинувачувані у причетності до вбивства російського політика Ярослав Тарасенко і Олександр Лось, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Також присутній постраждалий у даній справі співробітник Міністерства оборони України, який був охоронцем Вороненкова і зазнав поранення.

Головуючим суддею у справі є Віталій Циктіч.

На початку судового засідання адвокат обвинуваченого Лося заявив відвід судді Андрію Трубнікову, оскільки він перебуває з ним у дружніх відносинах.

Читайте також: Убивство Вороненкова: син Тюріна позивається до ГПУ

Наразі суд пішов у нарадчу кімнату для вирішення даного питання.

Суд у справі Вороненкова / Фото: Павло Багмут. Укрінформ

Як повідомлялося, колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова вбили 23 березня 2017 року біля готелю Premier Palace у Києві. Вбивця влучив в екс-депутата чотири рази – Вороненков помер на місці, нападник також був поранений і помер у лікарні.

Обвинувачуваними у справі проходять Ярослав Тарасенко і Олександр Лось. Їм інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство і співучасть у злочині).

Крім того, 9 жовтня 2017 року генпрокурор Юрій Луценко заявив, що в організації вбивства Вороненкова підозрюють російського кримінального авторитета Володимира Тюріна, який раніше був цивільним чоловіком дружини Вороненкова Марії Максакової.

Слідство вважає, що Тюрін підконтрольний ФСБ РФ і замовив убивство Вороненкова в обмін на преференції з боку російських спецслужб для кримінальних угруповань.

Також прокуратура оголосила про підозру в організації та вчиненні цього вбивства громадянам України Юрію Василенку і Ярославу Левенцю. Обидва наразі перебувають у розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-