Щомісяця в Україні фіксують близько 11 тисяч ДТП - Opendatabot

Щомісяця в Україні фіксують близько 11 тисяч ДТП - Opendatabot

Укрінформ
В Україні фіксують близько 11 тисяч дорожньо-транспортних пригод щомісяця.

Про це розповіла кореспонденту Укрінформу директор з комунікацій Opendatabot Дарина Даниленко.

"Ми отримали статистику від Національної поліції України щодо ДТП на території України за січень-квітень 2018 року.  І, відповідно до проаналізованих даних, щомісяця в Україні стається близько 11 тисяч ДТП. У кожному шістдесятому ДТП гине людина, отже близько 180 людей гине в ДТП щомісяця", - заявила вона.

Так, найбільшу кількість ДТП за останні чотири місяці зафіксовано в Київській області (3410) та Києві (11990). На другому місці Одеська (3842), Харківська (3689) та Львівська (3272) області.

Читайте також: У Херсоні "швидка" збила на смерть людину

"Варто відмітити, що кількість смертельних випадків у Київській області відносно невисока (56 випадків в області та 32 випадки в Києві). Львівська область - лідер по смертельних ДТП, за останні чотири місяці тут загинуло 75 людей. Водночас Дніпропетровська область - лідер по смертельних ДТП за участю автобусів. За останні 4 місяці - 11 смертей, тоді як у решті областей в таких ситуаціях максимум двоє загиблих", - зауважила Даниленко.

Вона також відмітила, що проаналізована інформація щодо аварійності на дорогах дозволяє зрозуміти в яких областях найбільше проблем з безпекою на дорогах та в подальшому знайти причини таких аномалій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-