Директор НАБУ заявляє про тиск на експерта, яка перевіряла “рюкзаки Авакова”

Директор НАБУ заявляє про тиск на експерта, яка перевіряла “рюкзаки Авакова”

Укрінформ
Артем Ситник заявляє, що МВС порушило кримінальну справу стосовно експерта, яка проводила товарознавчу експертизу у так званій справі "рюкзаків Авакова".

Про це він сказав у коментарі журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є служби, які дотичні до нашої роботи. У першу чергу це експерти, які пишуть висновки, особливо це стосується тих справ, де встановлені збитки. І це не перший випадок, коли на експертів здійснюється тиск. У даному випадку йдуть погрози та здійснюється тиск МВС. Зараз зареєстроване провадження щодо експерта, що нібито він підробив висновок. Цей експерт досліджував сам рюкзак", - сказав директор НАБУ.

Ситник уточнив, що під час експертизи фахівець досліджував не вартість рюкзака, а його відповідність встановленим критеріям.

"Чомусь на думку сторони захисту ця експертиза має визначальне значення для справи. Тому, мабуть, у зв'язку з цим здійснюється тиск на цього експерта", - припускає директор НАБУ.

Пізніше у НАБУ повідомили Укрінформу, що Головне слідче управління Нацполіції порушило кримінальну справу відносно експерта ТОВ "Бюро судових експертиз "Надія" Бугрової Надії Костянтинівни. Також адвокати підозрюваного у даній кримінальній справі екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря зверталися до Міністерства юстиції з вимогою позбавити права Надію Бугрову займатися експертною діяльністю. Водночас Мін'юст, після проведення перевірки, застосував до експерта дисциплінарне стягнення у вигляді попередження.

Як повідомлялося, 31 жовтня 2017 року в рамках розслідування справи про розтрату 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії були затримані син глави МВС Арсена Авакова Олександр, екс-заступник міністра внутрішніх справ Сергій Чеботар та керівник ІТ-компанії "Turboseo" Володимир Литвин.

Читайте також: Суд переніс апеляцію на арешт майна Авакова-молодшого

Для всіх трьох фігурантів Солом'янський районний суд Києва 1 листопада обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Наразі НАБУ завершило слідство у даній справі та передало матеріали стороні захисту для ознайомлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-