МОЗ відправить на лікування за кордон 29 пацієнтів

МОЗ відправить на лікування за кордон 29 пацієнтів

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я України ухвалило рішення про оплату лікування за кордоном 29 людей.

Таке рішення ухвалила комісія МОЗ з питань направлення українців на лікування за кордон на засіданні 6 червня, інформує у понеділок, 11 червня, прес-служба міністерства.

"Найближчим часом пацієнти отримають інформаційні листи для закордонних клінік про гарантію оплати лікування і зможуть відразу звертатись до клінік, щоби отримати необхідні послуги", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у 2018 році на програму "Лікування громадян України за кордоном" МОЗ України виділено 389,9 млн грн з державного бюджету. З початку року, станом на 11 червня, комісія МОЗ ухвалила рішення про оплату лікування за кордоном 148 людей.

Читайте також: Супрун оприлюднила стенограму з виступом Лінчевського

Як повідомлялося, раніше ЗМІ поширили заяву заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського, зроблену ним у Рахунковій палаті під час обговорення звіту про результати аудиту ефективності коштів держбюджету, виділених МОЗ для лікування громадян України за кордоном. Говорячи про пацієнтів, у яких діагностовано рак, Лінчевський сказав про неефективність використання цих коштів у зв'язку з високим рівнем смертності таких хворих.

Сам Лінчевський згодом заявив, що його слова вирвані з контексту, а його виступ мав на меті переконати Рахункову палату, що програма "Лікування громадян України за кордоном" повинна існувати.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман наказав порушити дисциплінарне провадження стосовно Лінчевського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-