Порошенко згадав, як був студентом і розвантажував вагони

Порошенко згадав, як був студентом і розвантажував вагони

Укрінформ
 Петро Порошенко заявив, що у студентські роки хоч і не мріяв стати президентом, але точно знав, що зможе досягти будь-якої мети, яку собі поставить. 

Про це він заявив під час спілкування зі слухачами Академії лідерства у понеділок, 11 червня, у відповідь на запитання, що слід  робити молодим людям у віці 17 років, аби згодом стати президентом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У віці 17 років я був першим з маленького-маленького містечка, хто вступив у  Київський національний університет на факультет міжнародних відносин і міжнародного права... Перше, що я зробив, коли поїхав, я відмовився брати вдома  гроші", - сказав Порошенко.

Він розповів, що батько передав йому ящик консервів, але більше він нічого не брав, а ходив "розвантажувати вагони, займався бізнесом у Радянському Союзі",  і був першим  з тих, хто виборов право вільного відвідування занять.

"Нікому до цього не давали такого права. А я був переможцем олімпіад, і сказав, що мені дуже треба сконцентруватися на студентських наукових олімпіадах, тому звільніть мене від відвідування занять. Мене звільнили,  причому рішенням ректорату і парткому", - зазначив Глава держави. 

Він підкреслив, що дуже цінував "цю велику розкіш, бо як тільки ти отримуєш "четвірку", з тебе  цю пільгу знімають". 

"Я не можу сказати, що мріяв бути президентом  - тоді в Україні ще не було самої посади Президента. Але я точно знав: якщо я чогось захочу, я точно зможу цього досягнути", - акцентував Глава держави. 

Читайте також: Порошенко сказав, коли можуть скасувати грошову заставу для корупціонерів

 За його словами, навчання на факультеті міжнародних відносин Київського університету навчило  його внутрішньої свободи, бо там вчили думати самому, руйнувати авторитети та  формували унікальний тип особистості, "дуже схожий на той, який створюється в  Академії лідерства". 

"З моєї групи троє стали народними депутатами, велика кількість стала послами, дехто став президентом. Щось там (у Київському університеті - Ред.)  таке було. Головне що було -  це була свобода навіть в умовах Радянського Союзу", - зазначив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-