Сучасна українська журналістика - це спротив Fake News та пропаганді - Петренко

Сучасна українська журналістика - це спротив Fake News та пропаганді - Петренко

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко привітав журналістів із професійним святом та нагадав про їхні права.

Про це він написав на сторінці у Facebook. 

"День журналіста - чудовий привід нагадати, що згідно зі ст. 34 Конституції України усім громадянам гарантоване право на свободу думки і слова. Журналіст має право: вільно отримувати, використовувати, поширювати (публікувати) та зберігати тільки достовірну та правдиву інформацію; відкрито здійснювати записи, в тому числі із застосуванням будь-яких технічних засобів; на вільний доступ до статистичних даних, фондів архівів, бібліотек та музейних фондів, а його запити на доступ до офіційних документів мають задовольнятися безкоштовно; на прийом в будь-якого високопосадовця; бути незалежним від ЗМІ та відмовитись від публікації в разі конфлікту інтересів з редакцією; зберігати авторську таємницю та публікуватись анонімно або під псевдонімом", - ідеться в повідомленні. 

Петренко зазначив, що сучасна українська журналістика - "це спротив Fake News та пропаганді, які постійно майорять в медіа-просторі під час активної інформаційної війни, а самих журналістів можна сміливо назвати воїнами правди".

Міністр юстиції також наголосив, що професійна діяльність журналіста захищається Кримінальним кодексом України, а перешкоджання її реалізації карається штрафом, арештом та обмеженням свободи строком до 3-х років.

Читайте також: Геращенко закликає створити реєстр загиблих, поранених та полонених журналістів

Як повідомлялося, 6 червня в Україні відзначають День журналіста, це професійне свято встановлене згідно з Указом Президента від 25 травня 1994 року. 6 червня 1992 року Спілка журналістів України була прийнята до Міжнародної федерації журналістів, яка є найбільшою в світі організацією професійних працівників ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-