За два дні Кантер мав представляти у Парижі фільм

За два дні Кантер мав представляти у Парижі фільм "Міф"

Ексклюзив
Укрінформ
Режисер Леонід Кантер, про смерть якого повідомила поліція, сказав своєму колезі режисерові Іванові Яснію, що планує зустрітися з ним за два дні у Парижі на презентації їхньої спільної кінострічки "Міф".

Про це та про інші деталі їхньої останньої розмови Іван Ясній розповів кореспонденту Укрінформу.

"Зустрічалися десь тиждень тому. Леонід прийшов до офісу з трьома своїми малюками. Говорили про різне. Наостанок обнялися і він мені сказав, що все, зустрінемось у четвер, 7 червня, у Парижі. Йшлося про велику презентацію кінострічки "Міф" про Василя Сліпака, співака, соліста Паризької національної опери, який добровольцем загинув у бою на сході України. Презентацію запланували на 7-11 червня у столиці Франції та інших французьких містах. Обставини склалися так, що туди мали летіти різними літаками. А тепер навіть не знаю, як все буде. Я у якомусь дивному стані, ніяк не можу повірити у це, що сталося", - розповів телефоном Іван Ясній.

Він повідомив, що Леонід Кантер завершував масштабний свій кінопроект "Навколо світу з табуретом", планував десь у серпні зробити його презентацію. Крім того, цього року планував провести у себе на хуторі Обирок фестиваль кіно.

"У мене сьогодні зранку якесь було дивне відчуття. Я одягнув футболку із логотипом фільму "Міф" і цілу дорогу, за кермом, раптом чомусь почав згадувати певні моменти нашої спільної праці, ті зйомки, поїздки на передову, дні і ночі в студії, монтаж, озвучування, презентації фільмів за кордоном. А потім – той страшний дзвінок", - сказав Ясній.

За його словами, Кантер "був такою людиною, яка все доводила до кінця, працював по-максимуму і вимагав цього від інших".

Читайте також: Поліція підтвердила, що застреленим знайшли саме режисера Кантера

Як повідомлялося, на Чернігівщині 4 червня увечері знайшли застреленим 36-річного чоловіка. Ним виявився відомий український продюсер, режисер, мандрівник та письменник Леонід Кантер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-