Гройсман обіцяє робити усе можливе, аби визволити Сущенка

Гройсман обіцяє робити усе можливе, аби визволити Сущенка

Укрінформ
Прем’єр України Володимир Гройсман обурений вироком російського суду українському журналістові Роману Сущенку щодо позбавлення волі на 12 років та обіцяє робити усе можливе задля його визволення.

Про це він написав у Facebook.

“Черговий безглуздий і нелюдський вирок, безпідставні звинувачення і закритий процес. Московський міський суд визнав українського журналіста Романа Сущенка "шпигуном" і обрав міру покарання - 12 років суворого режиму”, - написав Гройсман.

Це рішення суду Прем’єр-міністр розцінює як черговий доказ люті і ненависті російської владної машини, яка, по суті, без суду і слідства трощить людські життя. “Будемо робити все можливе в існуючих умовах, аби визволити Романа і встановити справедливість”, - запевнив він.

Читайте також: Беца – про вирок Сущенку: Сподівань, що спрацює російська "феміда", не було

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому пред'явили звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд продовжив арешт Сущенка до 16 вересня. 28 травня під час свого "останнього слова" в Мосміськсуді Сущенко заявив, що він не визнає провину, і попросив ухвалити йому виправдувальний вирок. Сторона звинувачення вимагала для Сущенка 14 років колонії суворого режиму.

Суд у понеділок виніс вирок Сущенку у вигляді 12 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-