Справа Бабченка: Гелетей вважає, що СБУ спрацювала на 100% професійно

Справа Бабченка: Гелетей вважає, що СБУ спрацювала на 100% професійно

Укрінформ
Служба безпеки України спрацювала повністю професійно під час спецоперації з документування замаху на життя журналіста Аркадія Бабченка.

Про це заявив журналістам начальник Управління державної охорони України Валерій Гелетей, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Робота спецслужби була професійною. Щоб розкрити такий злочин, треба було все задокументувати, не лише передачу грошей, а й усі розмови, щоб в них містилися ключові речі. СБУ спрацювала на 100%. Вони задокументували усі необхідні ключові речі, які необхідні для того,  щоб ця справа мала перспективу у суді", - сказав він.

Гелетей зазначив, що спецслужбі, окрім документування, вдалося зробити найголовніше - реальні замовники в Росії повірили у "вбивство" журналіста: "Те, що замовник повірив у це вбивство - у мене немає сумніву. Якби група поїхала в Росію, якби була така можливість, ми  побачили б набагато більше затриманих і заарештованих". 

За словами керівника УДО, у нього також склалося таке враження, що в Росії "все було готове" в очікуванні повідомлень про вбивство Бабченка: "Якщо ви подивитися те, що говорилося, через півгодини вже - таке враження, що все було готове. Отримали лише відмашку, і почалося коментування... Я продивився російські сюжети пізніше, таке враження, що і сюжети вже майже були готові".

Гелетей також повідомив, що наразі охорону Бабченка забезпечує СБУ.

Читайте також: Луценко і Грицак зустрінуться з послами G7 у справі Бабченка

Як повідомляв Укрінформ, 29 травня з'явилися повідомлення, що російський журналіст Аркадій Бабченко, відомий своєю критикою путінського режиму, був смертельно поранений у вівторок на порозі свого будинку у Києві. Втім наступного дня, 30 травня, з'ясувалося, що Бабченко живий. Голова СБУ Василь Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста, а СБУ провела спецоперацію і зірвала замах, інсценувавши злочин. Під час проведення спецоперації співробітники спецслужби затримали в Києві організатора вбивства журналіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-