Підозрюваний в організації вбивства Бабченка заявив, що співпрацює з контррозвідкою

Підозрюваний в організації вбивства Бабченка заявив, що співпрацює з контррозвідкою

Укрінформ
Борис Герман, якого вважають організатором убивства російського журналіста Аркадія Бабченка, заявляє, що співпрацює з контррозвідкою.

Про це він сказав під час засідання Шевченківського районного суду Києва, де йому обирається за клопотанням СБУ запобіжний захід, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я співпрацюю з внутрішньою розвідкою щодо виявлення на території України дій Росії для зміни української влади. Контрозвідка дала мені можливість і повноваження вивчати зв’язки, тобто вивчати потоки грошей які приходять в Україну через кого і кому, які політичні партії і діячі  ними фінансуються, як створюються запаси зброї і все інше», - сказав він.

За словами Германа, він співпрацює з контррозвідкою близько півроку.

Він також розповів, що виконавець «вбивства» Бабченка Олексій Цимбалюк був вибраний для такої роботи саме контррозвідкою, оскільки був відомий своєю діяльністю в АТО. Однак Цибалюк, за словами Германа, священник і тому всі знали, що він одразу «побіжить до СБУ і все розкаже», оскільки ніколи не зможе вбити людину. 

«Ми точно знали, що це буде інсценування – це все було відомо. Але для того, щоб взяти інформацію з російського джерела, нам потрібно було показати якусь імітацію роботи, щоб отримати довіру», -  заявив Герман. 

За його словами, після цього  було надано список з 30 осіб, котрих потрібно було знищити на території України і «він одразу ж був переданий до контррозвідки». 

Читайте також: Бабченко вважає, що два місяці нового замаху на нього не буде

Як повідомляв Укрінформ, до Шевченківського райсуду Києва 31 травня надійшло клопотання про арешт Бориса Германа, якого Служба безпеки підозрює в організації убивства російського журналіста Аркадія Бабченка. Так, на розгляд до Шевченківського районного суду міста Києва надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно Германа Б.Л. - підозрюваного за ч.1 ст.14, ч.3 ст.27, ч.3 ст.258 КК України (в організації готування до терористичного акту, тобто до застосування зброї з метою порушення громадської безпеки, залякування населення, за попередньою змовою групою осіб, що призвело до загибелі людини).  

 Раніше повідомлялося, що 29 травня 41-річний журналіст Аркадій Бабченко був смертельно поранений на порозі свого помешкання у Києві. За фактом убивства журналіста було відкрито кримінальне провадження. 

У середу, 30 травня, з'ясувалося, що Бабченко живий. Голова СБУ Василь Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста, а СБУ провела спецоперацію і зірвала замах. Службою безпеки задокументовано, що для реалізації вбивства журналіста був завербований громадянин України Г., який отримав завдання знайти виконавця. Він запропонував своєму знайомому - колишньому учаснику АТО - за грошову винагороду у розмірі 30 тис. доларів здійснити вбивство Бабченка. Під час проведення спецоперації працівники спецслужби затримали у Києві організатора убивства журналіста. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-