Бабченко вважає, що два місяці нового замаху на нього не буде

Бабченко вважає, що два місяці нового замаху на нього не буде

Укрінформ
Російський журналіст Аркадій Бабченко зазначив, що не займається розслідуваннями і вважає мотивом замаху свою громадську діяльність.

Про це він сказав на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами журналіста, на даний момент він не займається ніякими розслідуваннями, "мені з цією країною (РФ - ред.) все зрозуміло, і мене вона не цікавить, я взагалі фейлетоніст".

"У мене немає бізнесу, грошей, квартири теж немає. Все, що я роблю - це пости в Фейсбуці. З цього можна зробити висновок, що мотивом (замаху - ред.) є, напевно, моя громадська діяльність", - зазначив Бабченко.

Він вважає, що найближчі два місяці нового замаху на нього не буде.

"На даний момент їм не до мене. Схема порушена, ці схеми треба вибудовувати, шукати нового посередника, який буде шукати нового виконавця, шукати нову зброю, відповідно, завозити нові бабки, - це потрібно місяця два-три. Тобто, місяці два-три, напевно, у мене є. Зараз я почуваюся більш-менш безпечно ", - уточнив журналіст.

Він додав, що зараз живе в місці, що охороняється, але не уточнив, скільки у нього охоронців.

Бабченко підкреслив, що особисто ненавидить президента РФ Володимира Путіна. "Ця людина відповідальна за кілька воєн, за тисячі смертей. Я поховав багато друзів, колег, товаришів. Я його ненавиджу", - сказав він.

Водночас Бабченко не став коментувати, чи планує він виїхати з України і шукати безпечніше місце.

"Я б особисто хотів залишитися тут, я в Києві почуваю себе на своєму місці. Але зараз така ситуація, що вже не я буду вирішувати свою долю, немає такої можливості. Воно піде, як піде", - сказав він.

Читайте також: Я обрав вижити: Бабченко відповів на звинувачення, що він "перетнув межу"

Раніше повідомлялося, що 29 травня 41-річний журналіст Аркадій Бабченко був смертельно поранений на порозі свого помешкання у Києві. За фактом убивства журналіста було відкрито кримінальне провадження.

У середу, 30 травня, з'ясувалося, що Бабченко живий - голова СБУ Василь Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста, а СБУ провела спецоперацію і зірвала замах. За його словами, організатор замаху на вбивство Бабченка говорив про необхідність усунення 30 осіб на території України, а замовлення вбивства Бабченка було «пробним».

Під час операції працівники спецслужби затримали у Києві організатора убивства журналіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-