Я обрав вижити: Бабченко відповів на звинувачення, що він

Я обрав вижити: Бабченко відповів на звинувачення, що він "перетнув межу"

Укрінформ
Російський журналіст Аркадій Бабченко сказав, що не має причин сумніватись у доцільності обраного СБУ способу збору доказів щодо організації його вбивства.

Про це він заявив на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо СБУ вважає, що їм так для доказової бази було краще, значить, вони мають рацію, це не моя справа. Не я розробник спецоперації, не я вирішував, як все це буде, не я думав, як провести цю справу, щоб добути максимальну кількість доказів. Можливо, вони хотіли зробити так, щоб була стовідсоткова доказова база. Я їх у цьому розумію. Мабуть, у них були якісь свої причини", - сказав Бабченко.

Він зізнався, що не відразу повірив українським силовикам: "Приходять якісь люди, кажуть, що тебе хочуть вбити. Звичайно, ти відчуваєш недовіру: що за люди, чому?... Але зустріч відбулася за участю моїх знайомих, які сказали, що були з цими людьми на війні".

Водночас Бабченко відкинув звинувачення у тому, що він "перетнув межу".

"Ті журналісти, які вважають, що я перетнув червону лінію - друзі мої, коли до вас прийдуть, покажуть вашу фотографію, покажуть фотографію організатора і познайомлять з вашим убивцею і скажуть: ти хочеш вижити або (зберегти - ред.) етику, чистоту і моральну духовність своєї професії? Будь ласка, що ви далі будете робити? Я обрав вижити", - заявив Бабченко.

За його словами, він міг не погодитися брати участь у спецоперації.

"Першою моєю реакцією було: пішло воно все до біса, я хочу взяти речі і виїхати - на Північний Полюс, в Антарктиду, в Австралію... Але врешті-решт стало зрозуміло: ну який вибір, куди бігти? Скрипалі втекли до Англії, і то дістали ... Захотілося, щоб ці люди були взяті і були докази, і все-таки я дав свою згоду", - підкреслив журналіст.

Відповідаючи на запитання про те, чому саме його обрали з-поміж 30 людей, на яких планувалися замахи, Бабченко зазначив, що наскільки йому відомо, "він був обраний просто першим".

Читайте також: “Врятувати Бабченка”: чого більше - піару чи успішної спецоперації

Раніше повідомлялося, що 29 травня 41-річний журналіст Аркадій Бабченко був смертельно поранений у вівторок на порозі свого помешкання у Києві. За фактом убивства журналіста було відкрито кримінальне провадження.

У середу, 30 травня, з'ясувалося, що Бабченко живий - голова СБУ Василь Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста, а СБУ провела спецоперацію і зірвала замах. За його словами, організатор замаху на вбивство Бабченка говорив про необхідність усунення 30 осіб на території України, а замовлення вбивства Бабченка було «пробним».

Під час операції працівники спецслужби затримали у Києві організатора убивства журналіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-