Президент ПАРЄ закликає невідкладно розслідувати вбивство Бабченка

Президент ПАРЄ закликає невідкладно розслідувати вбивство Бабченка

Укрінформ
Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Мікеле Ніколетті закликав українську владу невідкладно розслідувати вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка.

Про це він написав у своєму Twitter.

"Рішуче засуджую вчорашнє вбивство журналіста Аркадія Бабченка в Києві. Напади на журналістів є серйозним порушенням свободи ЗМІ, захищеної Європейським судом з прав людини. Влада повинна невідкладно розслідувати це вбивство і вжити заходів для гарантування безпеки журналістів", - написав Ніколетті.

Як повідомлялося, російського журналіста Аркадія Бабченка, який останнім часом жив в Україні, вбили увечері 29 травня у Києві на порозі власної квартири. Журналісту тричі вистрелили у спину. Він помер у машині "швидкої".

За фактом вбивства журналіста відкрили кримінальне провадження. Однією із версій вбивства у поліції вважають професійну діяльність журналіста.

Бабченко народився в Москві 18 березня 1977 року, здобув освіту юриста-міжнародника. Однак відомим став насамперед як журналіст. Працював військовим кореспондентом у "Московському комсомольці", "Новій газеті", потім на якийсь час перейшов на телебачення.

Під час Революції гідності Бабченко підтримував Україну, був на Майдані, навіть зняв про це фільм. Від початку війни на Донбасі неодноразово бував у зоні бойових дій.

Читайте також: Рада Європи вимагає якнайшвидше покарати вбивць Бабченка

За опозиційні погляди журналіста неодноразово переслідували у Росії. У 2017 році Бабченко через погрози та небезпеку для свого життя виїхав за межі Росії. Спочатку мешкав у Празі, згодом у Києві, де став ведучим програми "Prime: Бабченко" на кримськотатарському телеканалі ATR.

Депутат Європарламенту від Латвії Петрас Ауштревічус назвав убивство Бабченка черговим злочином Кремля, який вимагає посилення санкцій проти РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-