Газ у школах: Кабмін просять розробити механізм захисту

Газ у школах: Кабмін просять розробити механізм захисту

Укрінформ
Представник Президента України у Верховній Раді, народний депутат Ірина Луценко закликала Кабінет міністрів України організувати відомчу групу та міжвідомчу координаційну раду задля убезпечення дітей від отруєння. 

Про це вона заявила, виступаючи наприкінці ранкового засідання парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"За останній місяць склалась непроста ситуація в освітній сфері. Сьогодні надійшло повідомлення про те, що вже у Харківській школі - це вже четвертий регіон - розпилили незрозумілу речовину на лінійці в школі.  З отруєнням і запамороченням діти були відправлені до лікарні. Я від двох фракцій і від усього парламенту прошу вас і звертаюсь до Кабінету міністрів і прошу розглядати це як звернення всієї Верховної Ради дуже серйозно і дуже серйозно поставитися до цієї тривожної ситуації.  Ми би дуже просили Кабінет міністрів організувати відомчу групу, міжвідомчу координаційну раду для того, щоб випрацювати механізм реагування на такі випадки", - зазначила Луценко

Це звернення вона адресувала також і до МЧС та Міністерва внутрішніх справ.

Як повідомляв Укрінформ, вже не вперше фіксується випадок отруєння дітей у школах упродовж останнього часу. Так, 21 травня у Миколаєві евакуювали 400 дітей із школи №6 через різкий запах. Учні масово поскаржилися на погане самопочуття. На лікуванні в Миколаївській міській дитячій лікарні з діагнозом гостре отруєння невідомою речовиною середньої тяжкості опинилися 36 учнів загальноосвітнього закладу, з них двоє у реанімації.

8 травня під час шкільної лінійки у Черкасах стався випадок отруєння: загалом було госпіталізовано 58 людей (54 дитини і 4 дорослих). Усього на заході перебувало 424 учні та 26 учителів. Лікарі констатували, що у дітей і дорослих спостерігається інгаляційна токсична реакція. У відділення інтенсивної терапії потрапило 11 дітей, через день їх перевели у звичайні палати. Встановлено, що отруєння відбулося локально на території, де проходила лінійка, - постраждалих за межами школи немає. Наразі причин отруєння школярів на лінійці не встановлено, чекають результатів аналізів з Києва.

Читайте також: Отруєння у харківський школі: одна дитина - у важкому стані

Вранці 8 травня на шкільній лінійці у новомосковській ЗОШ №6 на Дніпропетровщині, приуроченій до Дня пам'яті і примирення, одразу стало зле майже двом десяткам учнів. За цим фактом розпочато досудове розслідування за ч.1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

22 травня стало відомо,  що в школі №3 в Харкові 30 дітей звернулися по медичну допомогу зі скаргам

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-