Гриневич розповіла про тенденцію “розпилювання якоїсь речовини“ у школах

Гриневич розповіла про тенденцію “розпилювання якоїсь речовини“ у школах

Укрінформ
У Миколаївській школі, де вчора була розпилена невідома речовина, навчання продовжується. МОН нагадало керівникам шкіл та департаментів освіти про необхідність відпрацювати механізми евакуації дітей.

Про це в ефірі телеканалу «1+1» заявила міністр освіти та науки Лілія Гриневич.

«Навчальний процес буде тривати. Але для нас взагалі дуже тривожна ця тенденція - розпилювання якоїсь речовини, яка так впливає на здоров'я дитини. Це означає, що є певна проблема безпеки або якоїсь необережності. Зрозуміло, що і поліція буде досліджувати цей випадок, що це за речовина. Тому що це не перший випадок. Так само 8 травня під час лінійки відбулася подібна ситуація. Ми говоримо з керівниками навчальних закладів і з керівниками департаментів освіти, що вони повинні дуже чітко відпрацювати механізм евакуації для того, щоб зберегти здоров'я всіх дітей, тому що непередбачувані обставини бувають», - сказала Гриневич.  

Читайте також: У Миколаєві кількість госпіталізованих школярів зросла до 39 - МОЗ

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 20 травня, близько 10:45 в коридорі загальноосвітньої школи № 6 у Миколаєві було розпилено балончик з невідомою речовиною. З будівлі евакуювали 380 учнів. 39 учнів госпіталізували до лікарні з метою проведення обстеження. Діти скаржилися на подразнення очей та верхніх дихальних шляхів. Підрозділами ДСНС проведено обстеження приміщень школи, перевищення вмісту хімічних речовин не виявлено. Станом на 7 годину 22 травня в лікарні на обстеженні залишається 29 дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-