Запобіжний захід Вишинському суд розгляне 17 травня

Запобіжний захід Вишинському суд розгляне 17 травня

Укрінформ
Херсонський суд 17 травня розгляне запобіжний захід керівнику "РИА Новости-Украина" Кирилу Вишинському.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"У Херсоні Вишинському 17 травня визначать запобіжний захід. Там розташований офіс прокуратури Автономної Республіки Крим, яка веде його справу", - йдеться у публікації.

Раніше затриманого напередодні керівника інформаційного агентства "РИА Новости-Украина", відділення російського державного новинного агентства "РИА Новости", Кирила Вишинського перевезли з Києва до Херсона.

Як повідомляв Укрінформ, 15 травня прокуратурою Автономної Республіки Крим спільно зі Службою безпеки України в рамках кримінального провадження за фактами розв’язання Російською Федерацією агресивної війни в інформаційній сфері щодо України та державної зради було проведено обшуки в редакції і прес-центрі незаконно діючого в нашій державі медіа-ресурсу "РИА Новости-Украина", а також за адресами проживання осіб, які організовували та забезпечували його протиправну діяльність.

Читайте також: Вишинському оголосили підозру у держзраді - СБУ

За результатами проведених слідчих і негласних слідчих дій встановлено причетність громадян України до незаконної діяльності зазначених медіа-ресурсів в Україні. Під час розслідування отримано докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости-Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості України, державній та інформаційній безпеці.

Керівнику порталу "РИА Новости-Украина" Кирилу Вишинському оголошено про підозру у держзраді. Його затримано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-