Стан здоров'я засудженого у РФ Клиха погіршився - Ірина Геращенко

Стан здоров'я засудженого у РФ Клиха погіршився - Ірина Геращенко

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко наголошує на тому, що стан здоров'я засудженого у РФ до 20 років колонії суворого режиму Станіслава Клиха значно погіршився.

Про це вона сказала журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Нещодавно я отримала листа від адвоката Станіслава Клиха, якому вдалося його відвідати, про дуже страшні речі: у нього значно погіршилося здоров'я. Станіслав відчуває значні проблеми зі здоров'ям, і він боїться ще раз потрапити в психіатричну лікарню», - зазначила Геращенко.

Як повідомлялося, 15 квітня Клих заявив, що відмовляється від їжі та вимагає переведення з Верхньоуральської колонії через погані умови утримання. 

26 травня 2016 року Верховний суд Чечні засудив українців Миколу Карпюка та Станіслава Клиха до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно.

Читайте також: Геращенко сказала, коли у Мінську буде “батл” щодо звільнення заручників

За версією російського слідства, Клих і Карпюк були членами організації УНА-УНСО і наприкінці 1994 - початку 1995 року воювали проти російських федеральних сил у складі збройних формувань самопроголошеної республіки Ічкерія. Обидва заперечують всі звинувачення, Клих заявив, що взагалі ніколи не був у Чечні.

Політв'язні заявляли про тортури з боку російських силовиків. ЗМІ писали, що Станіслав Клих, який перебуває в російському СІЗО, нібито збожеволів через тортури, які до нього застосовували при затриманні і під час попереднього слідства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-