На суд у справі бразильського бойовика Лусваргі не з'явився адвокат

На суд у справі бразильського бойовика Лусваргі не з'явився адвокат

Укрінформ
Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області переніс розгляд по суті справи бразильського бойовика Рафаеля Лусваргі на 12 червня.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі Павлоградського міськрайонного суду.

"Суд перенесли у зв'язку з неявкою адвоката Валентина Рибіна. Він, у свою чергу, попередив суд про те, що сьогоднішня дата співпала з іншим судовим засіданням, яке вимагає його присутності", - зазначили в суді.

Як повідомляв Укрінформ, на минулому судовому засідання 7 травня бразильського бойовика Лусваргі взяли під варту на 60 діб.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що колишній бойовик Лусваргі мешкає на території Свято-Покровського Голосіївського монастиря. 4 травня, праворадикали від організації С14 затримали бразильця в Києві та привели в СБУ. Згодом СБУ поінформувала, що громадянин Бразилії Рафаель Маркус Лусваргі з вересня 2014 по травень 2015 року брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції у складі незаконних збройних формувань на Донбасі. Він входив до так званого 1-го мотострілецького батальйону "Вікінг" терористичної організації "ДНР". Лусваргі був задіяний, зокрема, у боях під Дебальцевим та районі Донецького аеропорту.

Щодо нього слідчими СБУ здійснювалося кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3, ч.4 ст.260 Кримінального кодексу України.

25 січня 2017 року Лусваргі був засуджений Печерським райсудом м. Києва до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: Суд арештував бразильського бойовика Лусваргі на два місяці

Водночас на етапі оскарження вироку Апеляційний суд взяв до уваги, що суд першої інстанції не мав права розглядати цю справу, оскільки була порушена територіальна підсудність. З цієї причини вирок Печерського райсуду був скасований.

Верховний суд у лютому поточного року постановив, що справу Лусваргі має розглядати Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області.

У грудні 2017 року Лугсваргі було замінено запобіжний захід з тримання під вартою на особисте зобов'язання терміном на два місяці.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-