Суд арештував бразильського бойовика Лусваргі на два місяці

Суд арештував бразильського бойовика Лусваргі на два місяці

Укрінформ
Колегія суддів Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області обрала бразильцю Рафаелю Маркусу Лусваргі, який воював на боці «ДНР», запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

Про це в залі суду оголосив головуючий суддя Сергій Тимченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Колегія суддів постановила Рафаелю Маркусу Лусваргі обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, а саме до 5 липня 2018 року, 21.00 година», - оголосив Тимченко.

Він також повідомив, що розгляд справи Лусваргі по суті відбудеться 15 травня об 11.00 у приміщенні Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

Читайте також: Адвокати Лусваргі завалюють суд "відводами"

Під час оголошення рішення суду адвокат Лусваргі не був присутній в залі суду.

Як повідомлялося, у ЗМІ з'явилася інформація про те, що колишній бойовик Лусваргі мешкає на території Свято-Покровського Голосіївського монастиря. 4 травня представники націоналістичних організацій затримали його і відвели до Служби безпеки.

Згодом СБУ поінформувала, що громадянин Бразилії Рафаель Маркус Лусваргі з вересня 2014 по травень 2015 року брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції у складі незаконних збройних формувань на Донбасі. Він входив до так званого 1-го мотострілецького батальйону «Вікінг» терористичної організації «ДНР». Лусваргі був задіяний, зокрема, у боях під Дебальцевим та районі Донецького аеропорту.

Щодо нього слідчими СБУ здійснювалося кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3, ч.4 ст.260 Кримінального кодексу України.

25 січня 2017 року Лусваргі був засуджений Печерським райсудом м. Києва до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Водночас на етапі оскарження вироку Апеляційний суд взяв до уваги, що суд першої інстанції не мав права розглядати цю справу, оскільки була порушена територіальна підсудність. З цієї причини вирок Печерського райсуду був скасований.

Верховний суд у лютому поточного року постановив, що справу Лусваргі має розглядати Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області.

У грудні 2017 року Лугсваргі було замінено запобіжний захід з тримання під вартою на особисте зобов'язання терміном на два місяці. Наразі він перебуває у СБУ, де з ним проводяться відповідні процесуальні дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-