Адвокати Лусваргі завалюють суд

Адвокати Лусваргі завалюють суд "відводами"

Укрінформ
Колегія суддів Павлоградського міськрайсуду Дніпропетровської області відмовила у задоволенні третього клопотання адвоката Валентина Рибіна про відвід усьому складу суду у справі бразильця Рафаеля Маркуса Лусваргі.

Відповідне рішення оголосив головуючий суддя, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Колегія суддів вирішила відмовити у задоволенні клопотання", - сказав головуючий суддя Сергій Тимченко.

Раніше адвокат Лусваргі Валентин Рибін заявив клопотання про відвід усього складу суддів на підставі того, що його підзахисному "відмовляють у наданні пам'ятки про права та обов'язки обвинуваченого мовою, яку він розуміє і якою володіє".

Перед тим суд оголосив годинну перерву у засіданні, щоб перекладач могла перекласти для Лусваргі пам'ятку про права та обов'язки обвинуваченого.

Після перерви суд продовжив засідання, проте перекладач повідомила, що їй не вистачило години, щоб зробити переклад пам'ятки, і заявила, що сьогодні вона цього робити не буде, бо втомилася.

Читайте також: Адвокати Лусваргі домоглися відводу головуючої судді

Нині обвинуваченому вручено пам'ятку про права та обов'язки обвинуваченого українською мовою і її усно перекладають Лусваргі під час засідання суду.

Як повідомлялося, це вже третє клопотання адвоката. Перше стосувалося відводу колегії суддів, яке не було задоволено, друге - відводу головуючої судді Наталії Самоткан, яке суд задовольнив і був призначений новий головуючий суддя Сергій Тимченко.

Фото: novynarnia.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-