Україна дуже близька до автокефалії православної церкви - Порошенко

Україна дуже близька до автокефалії православної церкви - Порошенко

Укрінформ
Україна наразі дуже близька до отримання Томосу про автокефалію православної церкви.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час відкриття фельдшерсько-акушерського пункту в с. Боденьки Вишгородського району на Київщині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Треба молитися і боротися, щоб Господь послав нам єдину церкву через більш як 300 років її відсутності в Україні, бо сказано в Письмі, що кожна територія, кожен народ має право на свою церкву. Українці сторіччями мріяли повернути її. Хочу наголосити, ми зараз знаходимося дуже-дуже близько від здійснення цієї мрії”, - сказав Порошенко.

На його переконання, Україні не потрібні чотири різні православні церкви, щоби люди не поставали перед вибором, канонічна ця церква чи ні.

“Ключова позиція — це має бути українська церква, яка не керується з боку держави-агресора і в якій не славословлять окупантів, у якій не відмовляються відспівувати наших героїв”, - наголосив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 17 квітня заявив, що підготував звернення до Вселенського патріарха із проханням видати Томос щодо автокефалії православної церкви в Україні.

Читайте також: УПЦ КП застерігає Московський патріархат від участі у провокаціях Кремля

18 квітня глава держави офіційно прийняв від ієрархів УПЦ КП та УАПЦ звернення для передачі Вселенському патріарху Варфоломію про надання українській церкві Томосу про автокефалію з підписами усіх архієреїв, які підтримали це рішення.

Верховна Рада 19 квітня ухвалила постанову про підтримку звернення Президента до Вселенського патріарха Варфоломія щодо створення Єдиної помісної української православної церкви.

22 квітня Порошенко повідомив про передачу відповідних звернень Вселенському патріархату і початок процедур, необхідних для надання автокефалії Українській православній церкві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-