Порошенко планує до кінця травня взяти участь у випробуваннях Javelin

Порошенко планує до кінця травня взяти участь у випробуваннях Javelin

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко планує до кінця травня взяти участь у випробуваннях американських протитанкових ракетних комплексів Javelin на українських полігонах.

Про це сказала представник Президента у Верховній Раді, народний депутат від БПП Ірина Луценко на засіданні Погоджувальної ради парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Надання Україні американських Javelin підтверджує послаблення Росії на міжнародній арені. Президент України планує до кінця травня цього року взяти участь у випробуваннях Javelin на наших полігонах", - заявила Луценко.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа ухвалила рішення про продаж Україні летальної зброї, у тому числі протитанкових ракетних комплексів Javelin. 1 березня Державний департамент США схвалив продаж Україні 210 протиракетних комплексів Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 мільйонів доларів.

Читайте також: Трампа закликають дозволити Україні розмістити Javelin на лінії фронту

30 квітня стало відомо, що Україна вже отримала Javelin.

Javelin - американський переносний протитанковий ракетний комплекс (ППРК), призначений для ураження бронетехніки, танків, а також БПЛА, вертольотів і гвинтомоторних літаків, що заходять на посадку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-