МОН очікує майже 80 тисяч вступників до магістратури за технологією ЗНО

МОН очікує майже 80 тисяч вступників до магістратури за технологією ЗНО

Укрінформ
У 2018 році вступні випробування до магістратури за технологією ЗНО складатимуть майже 80 тисяч осіб.

Про це на прес-конференції сказав директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цього року очікується, що відповідний іспит складатимуть до 18 тисяч осіб, які бажають вступати на магістерські програми з права, а також до 60 тисяч осіб, які складатимуть іноземну мову при вступі на інші напрями та спеціальності»,  - сказав Карандій.

Так, вступники до магістратури на спеціальності «Право» та «Міжнародне право» будуть складати єдине фахове випробування з права та загальних правничих компетентностей, а також єдиний вступний іспит з іноземної мови.

Вступники на спеціальностей галузей знань «Гуманітарні науки» (крім спеціальності «Філологія»), «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Сфера обслуговування», «Міжнародні відносини» будуть складати лише вступне випробування з іноземної мови.

Читайте також: Реєстрація на вступ до магістратури почнеться з понеділка

Прийом заяв та документів для тих, хто вступає на основі єдиного вступного іспиту та випробування відбудеться з 2 по 26 липня.

З 2 липня до 9 липня документи до магістратури подають ті, хто вступає на основі вступних іспитів. Надання рекомендацій на зарахування на бюджетні місця відбудеться 13 серпня, до 18 серпня триває виконання вимог до зарахування на бюджет, а саме зарахування на бюджет має відбутися до 20 серпня

Як зазначив на прес-конференції директор директорату вищої освіти та освіти для дорослих МОН Олег Шаров, надалі вступне випробування з іноземної  мови поступово буде зроблено загальним для вступників до магістратури для всіх спеціальностей.

Як повідомляв Укрінформ, з 14 травня по 5 червня триває реєстрація на ЗНО до магістратури. Вступники мають звернутися до приймальних комісій тих закладів вищої освіти, куди вони хочуть вступити на магістратуру. Вступне випробування з іноземної мови відбудеться 11 липня, а єдине фахове випробування для правників - 13 липня. Усі результати будуть опрацьовані Українським центром оцінювання якості освіти та оприлюднені на інформаційних сторінках вступників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-