Реєстрація на вступ до магістратури почнеться з понеділка

Реєстрація на вступ до магістратури почнеться з понеділка

Укрінформ
З 14 травня розпочинається реєстрація на вступ до магістратури за технологією ЗНО для низки спеціальностей.

Про це на прес-конференції сказав директор директорату вищої освіти та освіти для дорослих МОН Олег Шаров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми запроваджуємо єдине фахове вступне випробування для спеціальностей «Право» та «Міжнародне право» та єдиний вступний іспит з іноземної мови для вступників на спеціальності «Гуманітарні науки» (окрім спеціальності «Філологія»), «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Сфера обслуговування», «Міжнародні відносини». Відповідно до графіку, 11 липня буде проведено іспит з іноземної мови, а 13 липня - фахове випробування (для правників). Реєстрація на них проводитиметься з 14 травня до 5 червня», - сказав Шаров.

Він зазначив, що проведення такої форми вступних випробувань має на меті підвищити справедливий розподіл бюджетних коштів, довіру суспільства до вищої освіти та якість підготовки на магістратурі.

Як зазначається, вступники до магістратури за спеціальностями «Право» та «Міжнародне право» складатимуть єдиний вступний іспит з іноземної мови та єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ) з права та загальних правничих компетентностей.

Вступники на спеціальності галузей знань «Гуманітарні науки» (окрім спеціальності «Філологія»), «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Сфера обслуговування», «Міжнародні відносини» складатимуть лише єдиний вступний іспит (ЄВІ) з іноземної мови.

Програми обох іспитів розміщені на сайті Міністерства освіти та науки.

Ті вступники, які хочуть вступити до магістратури за іншою спеціальністю, ніж та, на якій вони навчалися на бакалавраті, повинні пройти додаткове вступне випробування, яке проводять безпосередньо ВНЗ. Для цього потрібно з 14 до 31 травня звернутися до обраного закладу вищої освіти.

Для вступу приймають результати вступних випробувань лише 2018 року.

Читайте також: МОН розробило стандарти української мови для іноземців

Для реєстрації необхідно звернутися до приймальної комісії того ВНЗ, куди вступник має намір вступати до магістратури.

Для кожного зареєстрованого учасника на сайті УЦОЯО буде створено персональну інформаційну сторінку, вхід до якої здійснюватиметься за номером екзаменаційного листа та пін-кодом, який зазначено у ньому. На цій інформаційній сторінці буде розміщена вся оперативна інформація щодо іспиту, адреси пунктів тестування, а згодом результати іспитів.

На магістратурі спеціальності «Права» та «Міжнародного права» розподіл бюджетних місць відбуватиметься за широким конкурсом - місце йтиме за вступником з найвищими балами. Вступ до магістратури за іншими спеціальностями відбуватиметься за традиційним конкурсом з фіксованою кількістю місць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-