Масові заходи на 9 травня: підрозділи МВС вже у посиленому режимі

Масові заходи на 9 травня: підрозділи МВС вже у посиленому режимі

Укрінформ
Підрозділи Міністерства внутрішніх справ вже переведені у посилений режим несення служби.

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий під час селекторної наради з керівниками органів системи внутрішніх справ, повідомляє прес-служба відомства.

"Заплановано проведення майже 1,5 тисячі масових заходів, участь у яких візьмуть понад 355 тисяч осіб. У посилений режим несення служби переведені понад 27 тисяч правоохоронців, серед них понад 17 тисяч поліцейських, близько 3,5 тисяч військовослужбовців Нацгвардії, 7 тисяч рятувальників. На бойовому чергуванні також знаходиться дві тисячі одиниць техніки. Працюватимуть антиконфлікті групи, кінологи та вибухотехніки", - підкреслив перший заступник міністра внутрішніх справ.

Він наголосив, що правоохоронці повністю врахували досвід попередніх років.

"Минулого року керівництво у Дніпрі втратило контроль над ситуацією. Особисто керівники повинні брати на себе відповідальність та швидко приймати рішення відповідно до ситуації", - додав Яровий.

Голова Національної поліції Сергій Князєв повідомив, що наймасовіші заходи очікуються у Києві, Дніпрі, Запоріжжі, Одесі, Харкові та Львові.

"Ми перевели особовий склад на посилений варіант несення служби на ці дні. Щодо заходів, які розпочалися сьогодні вранці у більшості регіонів, то обстановка контрольована, проведені профілактично-попереджувальні заходи з радикально настроєними угрупуваннями та політичними силами", - додав він.

Читайте також: СБУ запобігла провокації російських спецслужб до 9 травня

"Я сподіваюся на професіоналізм та вміння керувати ситуацією на місцях та ефективну роботу ситуаційних центрів", - звернувся перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий до керівників підрозділів цих областей.

Він також додав, що у Харкові, Одесі та Львові посилено контроль за кордоном. Заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич буде координувати дії правоохоронців у Дніпрі.

Як повідомляв Укрінформ, 9 травня по державі заплановано проведення близько 1,5 тисячі заходів, в яких, згідно з поданими заявками, візьмуть участь близько 390 тисяч громадян. За порядком по всій державі стежитимуть понад 20,5 тисяч поліцейських та військовослужбовців Нацгвардії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-