СБУ запобігла провокації російських спецслужб до 9 травня

СБУ запобігла провокації російських спецслужб до 9 травня

Відео
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України виявили та запобігли спробі російських спецслужб здійснити провокації до 9 травня, через використання заборонених соцмереж.

Про це інформує прес-центр СБУ.

"Оперативники спецслужби виявили двох мешканців Київської та Сумської областей, які адміністрували антиукраїнські спільноти у соцмережі "ВКонтакте". Співробітники СБ України задокументували, що зловмисники отримали вказівку від російських спецслужб організувати підбір бажаючих за гроші взяти участь у так званому "Марші Безсмертного полку" у різних містах країни.

За інформацією СБ України, напередодні 9 травня значно активізувалася пропагандистська діяльність представників так званого "Міністерства інформації ДНР". Його працівники розсилають "методички" власникам антиукраїнських спільнот у соцмережах для проведення масової агітації в інтересах Кремля та терористичних організацій "Д/ЛНР".

У рамках реалізації комплексу заходів із протидії російській інформаційній агресії напередодні травневих свят співробітники СБУ заблокували у соцмережах вісім антиукраїнських спільнот, які розповсюджували заклики до участі у провокаційних фейкових акціях в інтересах країни-агресора.

Як повідомляв Укрінформ, 7 травня голова СБУ Василь Грицак заявив, що Служба безпеки України працює разом з Нацполіцією та Надгвардією над тим, щоб запобігти будь-яким провокаціям на 9 травня.

Зі свого боку, голова Національної поліції Сергій Князєв повідомив, що 8-9 травня поліцейські у більшості регіонів країни перейдуть на посилений варіант несення служби. Він додав, що напруження оперативної обстановки очікується в Києві, на Запоріжжі та Дніпропетровщині.

Зокрема, у Києві добровольчий рух "ОУН" 9 травня проведе громадське патрулювання вулиць з метою запобігання акції "Безсмертний полк". Відповідну заявку організація подала в Київську міську державну адміністрацію. Окрім цього, КМДА отримала заявки на проведення заходів у Києві 9 травня від Київської міської організації ветеранів України, яка також проведе ходу в столиці. Крім того, ГО "Інститут правової допомоги та соціального захисту" проведе о 10 годині у Києві мирну демонстрацію в рамках акції "Ніхто не забутий, ніщо не забуте".

Читайте також: ОУН планує запобігти акції "Безсмертний полк" 9 травня

У Києві на 9 травня заявлена акція "Безсмертний полк" з 3 тисячами учасників.

Як відомо, "Безсмертний полк" - російська пропагандистська громадська організація, зареєстрована 2011 року в Томську (Росія) трьома журналістами. Організація проводить однойменні акції-марші з портретами та виступами-вшануванням учасників війни. У Росії та в проросійських колах за межами Росії акція здебільшого позиціюється як патріотична, в інших країнах - як провокативна та спекулятивна.

Минулого року в Києві під час акції сталися сутички між правоохоронцями та ОУНівцями. Тоді правоохоронці затримали близько 20 осіб, які закидали димовими шашками акцію "Безсмертний полк".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-