ОУН планує запобігти акції

ОУН планує запобігти акції "Безсмертний полк" 9 травня

Укрінформ
Добровольчий рух "ОУН" 9 травня проведе громадське патрулювання вулиць з метою запобігання акції "Безсмертний полк". 

Відповідну заявку організація подала в Київську міську державну адміністрацію, повідомили Укрінформу в прес-службі КМДА.

Так, акція ОУН розпочнеться о 9 годині та пройде за маршрутом: вулиця Грушевського - Лаврська - Мазепи - станція метро "Арсенальна" - пам’ятник Ватутіну - територія Національного музею історії України у ІІ Світовій війні. 

Окрім цього, КМДА отримала заявки на проведення заходів у Києві 9 травня від Київської міської організації ветеранів України, яка проведе ходу за маршрутом: "Арсенальна" - вулиця Мазепи - парк Вічної слави. Очікувана кількість осіб - 4 тисячі. 

Також ГО "Інститут правової допомоги та соціального захисту" проведе о 10 годині мирну демонстрацію в рамках акції "Ніхто не забутий, ніщо не забуте". 

Як повідомлялося, у Києві на 9 травня заявлена акція "Безсмертний полк" з 3 тисячами учасників.

Як зазначив голова СБУ Василь Грицак, СБУ працює разом з Нацполіцією та Надгвардією над тим, щоб запобігти будь-яким провокаціям 9 травня.

Читайте також: Полтавські вчителі кажуть, що не змушують дітей до участі у "Безсмертному полку"

Як відомо, "Безсмертний полк" - російська пропагандистська громадська організація, зареєстрована 2011 року в Томську (Росія) трьома журналістами. Організація проводить однойменні акції-марші з портретами та виступами-вшануванням учасників війни.

У Росії та в проросійських колах за межами Росії акція здебільшого позиціюється як патріотична, в інших країнах - як провокативна та спекулятивна.

Минулого року в Києві під час акції сталися сутички між правоохоронцями та ОУНівцями. Тоді правоохоронці затримали близько 20 осіб, які закидали димовими шашками акцію "Безсмертний полк".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-