Побиття Найєма: прокуратура готує екстрадицію затриманого в Азербайджані

Побиття Найєма: прокуратура готує екстрадицію затриманого в Азербайджані

Укрінформ
Прокуратура м. Києва готує екстрадицію затриманого в Азербайджані нападника на нардепа Мустафу Найєма.

Відповідна інформація оприлюднена на сторінці відомства у Facebook.

"У зв'язку із затриманням в Азербайджані підозрюваного у побитті народного депутата України М. Найєма, прокуратура міста Києва готує клопотання до компетентних органів цієї держави про видачу його (екстрадицію) в Україну для притягнення до відповідальності", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу заступник генпрокурора Євген Єнін повідомив, що Генпрокуратура іще 2 травня "направила запит до айзербайджанських колег про затримання та арешт Магомета Саітова, причетного до умисного нанесення тілесних ушкоджень нардепу М. Найєму".

"Айзербаджанські колеги повідомили про його затримання, сьогодні ж місцевий суд обере запобіжний захід. Запит на видачу М.Саітова буде направлено ближчим часом", - зазначив він.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що правоохоронці Азербайджану на вимогу українського слідства у суботу, 5 травня, затримали підозрюваного у побитті народного депутата.

Як повідомлялося, 30 квітня у центрі Києва народного депутата від БПП Мустафу Найєма побили під час конфлікту на дорозі. Його госпіталізували, в парламентарія діагностовано перелом щелепи, струс мозку.

Читайте також: Підозрюваного у побитті Найєма затримали в Азербайджані

За фактом нападу на народного депутата розпочато кримінальні провадження за статтями "хуліганство" та "умисне тілесне ушкодження середнього ступеня".

Поліція затримала трьох осіб. Їм висунуто підозру за статтею про хуліганство. Підозрюваним суд обрав запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту: двом - нічний, третьому - цілодобовий з носінням електронного браслета.

Четвертого нападника, який через дві години після побиття вилетів до Баку, оголосили в розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-