Підозрюваного у побитті Найєма затримали в Азербайджані

Підозрюваного у побитті Найєма затримали в Азербайджані

Укрінформ
Правоохоронці Азербайджану затримали Магомеда-Аміна Саітова, підозрюваного у побитті народного депутата Мустафи Найєма.

Про це розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє прес-служба МВС.

За його словами, правоохоронці Азербайджану на прохання української сторони затримали 29-ти річного чоловіка, якого оголосили у розшук 2 травня. Розпочато екстрадиційні процедури.

«Як ми пам’ятаємо, інцидент стався 30 квітня, у Києві. Трьом учасникам події оголошено про підозру у вчиненні групового хуліганства. Судом вже обрано міру запобіжного заходу. Четвертий учасник – через 20 хвилин після події замовив квиток на літак і через 2,5-3 години вилетів у Баку. На момент перетину кордону його особа ще не була встановлена, проте йому заочно повідомили про підозру за кількома статтями та оголосили у розшук. Сьогодні його було затримано нашими азербайджанськими колегами», - зазначив Аваков.

Як повідомлялося, 30 квітня у центрі Києва народного депутата від БПП Мустафу Найєма побили під час конфлікту на дорозі. Його госпіталізували, в парламентарія діагностовано перелом щелепи, струс мозку.

Читайте також: Побиття Найєма: судову експертизу не провели через поганий стан здоров'я

За фактом нападу на народного депутата розпочато кримінальні провадження за статтями "хуліганство" та "умисне тілесне ушкодження середнього ступеня".

Поліція затримала трьох осіб. Їм висунуто підозру за статтею про хуліганство. Підозрюваним суд обрав запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту: двом - нічний, третьому - цілодобовий з носінням електронного браслета.

Четвертого нападника, який через дві години після побиття вилетів до Баку, оголосили в розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-