Тисяча скаутів візьме участь у Всеукраїнському зборі-поході

Тисяча скаутів візьме участь у Всеукраїнському зборі-поході "Козацькими шляхами"

Фото
Укрінформ
У київському парку культури та відпочинку "Перемога" відбулось урочисте шикування учасників XXVІІІ традиційного Всеукраїнського збору-походу волонтерських загонів та молодіжних громадських організацій "Козацькими шляхами".

 Захід проходитиме під гаслом "Привіт, НавколоСвіт!". Зі столиці у похід вирушить близько 400 дітей, а загалом участь у ньому візьме тисяча представників скаутських організацій, делегатів від дитячих та молодіжних громадських організацій, а також організовані групи шкіл, ВНЗ, загони волонтерів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для Мінмолоді дуже важливо підтримувати такі заходи. Ми хочемо, щоб учнівська молодь ставала більш ініціативною, щоб ви впливали на те, якою буде Україна завтра. І дуже важливо уміти об'єднуватися, здобувати нові знання, ставати більш упевненими у своїх силах, знаходити нових друзів та змінювати на краще те, що відбувається навколо вас. Бажаю вам успіху",- сказав заступник міністра молоді та спорту Олександр Ярема.

Начальник служби у справах дітей та сім'ї м. Києва Валерій Танцюра запевнив, що похід буде не тільки цікавим, а й дуже корисним. "Я хочу вам побажати, щоб ви не тільки добре провели час, а встигли навчитися багато чого. Як керівник походу дуже вас прошу слухатися старших товаришів. І обов'язково повертайтеся здоровими, усміхненими, з натхненням беріться далі за навчання", - побажав він.

Тисяча скаутів візьме участь у Всеукраїнському зборі-поході "Козацькими шляхами"/ Фото Юлії Овсяннікової

У заході візьмуть участь представники з усіх куточків України, зокрема, великі делегації представлятимуть Миколаївщину та Київщину, Дніпро, Одесу та Запорізьку область. Будуть також делегації з Білорусі, Польщі, Чехії та Латвії. Серед учасників - діти та молодь, які опинились у складних життєвих обставинах, діти з інвалідністю, діти-сироти.

Метою заходу є сприяння розвитку дітей та молоді як особистостей та відповідальних громадян, розкриття їх фізичного, емоційного, інтелектуального, духовного та соціального потенціалу, популяризація безпеки життєдіяльності, пропаганда здорового способу життя та підтримка волонтерського руху.

Учасники житимуть у наметах, готуватимуть їжу на багатті, оволодіють навичками самообслуговування, життя на природі. Дівчата та хлопці набудуть корисних знань з основ безпеки життєдіяльності, в'язання вузлів, розпалювання вогнища, картографії, основ медицини, самозахисту, а також сексуального виховання.

Учасників збору чекатимуть "Scoutland", де вони матимуть змогу відкрити для себе світ скаутингу, "Smartland" з різноманітними тренінгами та цікавими зустрічами, на яких їм розповідатимуть про здоровий спосіб життя та безпечну поведінку під час подорожі за кордон, "Global village", де можна буде дізнатися про культурні звички та особливості різних країн, а також відкриті майстер-класи від їх представників.

"Extremeland" та "Sportland" дадуть дітям змогу спробувати себе у подоланні туристичних перешкод, взяти участь у спортивних змаганнях, поплавати на каяках, постріляти з лука, відвідати скеледром, у зоні "Gameland" вони потраплять у світ настільних ігор, а в зоні "Artland" - території майстерень, діти зможуть проявити свої творчі здібності, поринути у вир креативу та яскравих кольорів. У зонах "la-la-land" та " Wonderland" дівчата та хлопці розкриють свої таланти. За традицією відбудуться випробування на знання лісу "Хитрий лис", нічна гра з елементами скаутингу.

Читайте також: Присяга пластунів, живий герб і купання княгині

Збір-похід організовали Всеукраїнська молодіжна громадська організація "Національна Організація Скаутів України" , Міністерство молоді та спорту і Київський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. Таборування триватиме до 9 травня в с. Виграїв Корсунь-Шевченківського району Черкаської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-