Присяга пластунів, живий герб і купання княгині

Присяга пластунів, живий герб і купання княгині

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: Олена Худякова
Фото: Олена Худякова

Близько 500 вихованців київського осередку Національної скаутської організації України "Пласт" у суботу, 28 квітня, взяли участь у святкуванні Дня пластової присяги та 100-річчя заснування Київського Пласту. Урочистості відбулися на Михайлівській площі столиці, де юні скаути склали свою традиційну присягу.

Фото: Ніна Ляшонок
Фото: Ніна Ляшонок

Напередодні четвертих роковин подій 2 травня Одеса перейшла на режим посилених заходів безпеки. На Куликовому полі відбувся стройовий огляд правоохоронців місцевого гарнізону. Свою міць під час заходу показали майже всі силові підрозділи області, зокрема представники патрульної поліції, батальйону поліції особливого призначення, спецпідрозділу КОРД, нових тактичних груп – "Дельфіни" й "Мангусти", – що працюють на воді й у підземних комунікаціях відповідно, вибухотехніки, кінологи. Було продемонстровано й спецтехніку.

Фото: Ніна Ляшонок
Фото: Ніна Ляшонок

Націоналісти "Маршем українського порядку" пройшлися вулицями Одеси, вшановуючи пам'ять загиблих під час масових заворушень 2 травня 2014 року.

Фото: Дмитро Стаховський
Фото: Дмитро Стаховський

На території Національного музею історії України у Другій світовій війні молодь провела флешмоб "За пам'ять, за славу, за честь" до 73-ї річниці Перемоги: вишикувалася так, що створила "Живий герб України", а також розгорнула великий державний стяг. Тут відбувся урочистий парад, під час якого юні учасники та воїни АТО пронесли 73 синьо-жовтих прапори. Так вшанували пам'ять українців, які боронили свою землю у воєнні роки. 

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

До 250-річчя стаціонарного цирку (1768-2018) та в межах проекту "Київська циркова весна-2018" Національний цирк України презентував нову програму "Київські фрески". У ній зібрано унікальні номери, які своїм корінням сягають джерел балаганщини й еволюціонують до сучасного циркового мистецтва.

Фото: Олександра Бутова
Фото: Олександра Бутова

На Херсонщині вихідними з розмахом відкривали туристичний сезон на території історико-культурної пам'ятки Кам'янська Січ. На відвідувачів чекала насичена дводенна програма зі змаганнями військових, показовими виступами козаків зі зброєю та на конях, інтерактивними екскурсіями унікальною пам’яткою, презентаціями туристичних об'єктів області, виставкою картин.

Фото: Світлана Горська
Фото: Світлана Горська

Також у межах урочистостей чемпіон України з гирьового спорту Михайло Олійник встановив рекорд на честь 309-ї річниці Кам'янської Січі. Він підняв однією рукою гирю вагою 24 кг 309 разів довгим циклом. 

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

Учасник джазового фестивалю Zaporizhzhia Jazzy 2018 на території парку Металургів імені Віталія Сацького у Запоріжжі. 

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

Поєдинок українця Ярослава Самофалова (червона форма) і представника Казахстану Аблайхана Жусупова  в межах Відкритого всеукраїнського турніру з боксу в Харкові.

Фото: Віктор Кошмал
Фото: Віктор Кошмал

Ігровий момент перехідного матчу жіночої Суперліги XXVII чемпіонату України з волейболу між ВК "Педуніверситет-ШВСМ" (Чернігів) і ВК "Сєвєродончанка" (Сєвєродонецьк), що завершився з рахунком 3:0 на користь чернігівської команди.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Учасник соціальної акції миє пам'ятник княгині Ользі на Михайлівській площі в Києві.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Діти їдять солодку вату в басейні з прісною кремнієвою водою на території термального оздоровчого комплексу в Берегівському районі Закарпаття.

Фото: Ольга Танасійчук
Фото: Ольга Танасійчук

Концепт-кар EZ-GO від Renault на XV Пекінському міжнародному автосалоні Auto China 2018 у столиці Китаю. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-