Рева попередив: ті, хто приховує статки, на субсидію можуть не розраховувати

Рева попередив: ті, хто приховує статки, на субсидію можуть не розраховувати

Укрінформ
Органи соціального захисту населення мають розпочати інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо нової програми житлових субсидій, а також повідомляти окремим категоріям отримувачів про необхідність подання нової заяви та декларацій.

Про це сказав міністр соціальної політики України Андрій Рева під час селекторної наради з представниками низки відомств та місцевої влади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Уже зараз необхідно розпочати інформування окремих категорій отримувачів про необхідність подання нової заяви та декларацій. Йдеться про орендарів житлових приміщень і будинків,  домогосподарств, у яких в попередньому періоді призначено субсидії за рішенням комісії без врахування окремих осіб з-поміж зареєстрованих. Дані про них є в органах соціального захисту населення. Слід зазначити, що необхідно також повідомити про непризначення субсидій на наступний перід громадянам, у яких загальна площа житлового приміщення перевищує 120 кв.м для квартири і 200 кв.м. для індивідуального будинку, крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей чи родин, в яких не менш як рік проживає троє і більше дітей”, - сказав Рева.

Водночас міністр запевнив, що нова програма житлових субсидій, яка почала діяти з 1 травня 2018 року, є соціально справедливою та більш адресною.

Читайте також: Рева сказав, скільком власникам елітного житла вдалося "розписати на всіх" свої платіжки

З наступного опалювального сезону на субсидію не зможуть розраховувати особи, які приховують статки, мають великі будинки чи квартири або ж мають тіньову зайнятість. Точніше – власники великих квартир понад 120 кв.м, будинків площею понад 200 кв.м та нових автомобілів віком до 5 років втратять право на субсидію.

Щодо зайнятості, то людям працездатного віку, які претендують на субсидію, але не реєструються як безробітні, оскільки працюють без оформлення в Україні чи за кордоном, органи соціального захисту автоматично рахуватимуть дохід у розмірі трьох прожиткових мінімумів – 5286 гривень. А дійсно безробітним необхідно буде стати на облік до центру зайнятості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-