ВРП відсторонила суддю Новака, якого впіймали на хабарі

ВРП відсторонила суддю Новака, якого впіймали на хабарі

Укрінформ
Вища рада правосуддя відсторонила до 24 червня суддю Голосіївського райсуду Києва Андрія Новака від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Таке рішення за поданням керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури ухвалили члени ВРП на позачерговому засіданні у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Клопотання заступника генерального прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Назара Івановича задовольнити частково. Тимчасово до 24 червня 2018 року відсторонити суддю Голосіївського районного суду міста Києва Новака Андрія Васильовича від здійснення правосуддя», -  оголосив заступник голови Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич. 

Читайте також: ВРП погодилася на тримання під вартою судді, якого впіймали на хабарі

Як повідомлялося, 23 квітня детективи Національного антикорупційного бюро України за матеріалами СБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили суддю Голосіївського районного суду м. Києва в момент отримання ним частини неправомірної вигоди в розмірі 1 тис. доларів. 

За даними правоохоронців, суддя вимагав та одержав від посередника кошти за задоволення цивільного позову на користь позивача про поновлення його на роботі та виплати йому компенсації в розмірі 1,5 млн грн. Свої «послуги» суддя оцінив у 8 тис. доларів, які передавались йому трьома траншами. В момент передачі останньої частини неправомірної вигоди суддю й було викрито.

Деякі ЗМІ повідомили, що співробітники НАБУ за підозрою в отриманні хабара затримали суддю Голосіївського райсуду Києва Андрія Новака і колишнього суддю цього суду Олександра Білика.

Окрім того, 25 квітня 2018 року Вища рада правосуддя дала згоду на утримання під вартою судді Голосіївського райсуду Києва Андрія Новака, якого 23 квітня впіймали на хабарі. 

 26 квітня Солом'янський районний суд обрав запобіжний захід для Новака у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів із правом на заставу в розмірі 120 тисяч гривень. Сам Новак прибув на засідання ВРП, оскільки за нього була внесена застава. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-