Від рук російських окупантів  загинули 70 українських прикордонників

Від рук російських окупантів загинули 70 українських прикордонників

Укрінформ
У результаті російської агресії проти України загинуло 70 українських прикордонників.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на урочистостях з нагоди сторіччя прикордонної служби України на Софійській площі у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У запеклих боях із російськими окупантами загинули 70 мужніх українських прикордонників, вірних синів України”, - зазначив глава держави.

Він повідомив, що за мужність і героїзм 825 прикордонників удостоєні державних нагород, одного з них відзначено Зіркою Героя України.

Під час нинішніх урочистостей Президент вручив Зірку Героя України рідним загиблого полковника Євгена Пікуса - мамі Ганні Феодосіївні та рідному брату Михайлу.

Читайте також: За добу бойовики 52 рази порушили "тишу": п'ятеро поранених

“Євген загинув смертю хоробрих у серпні 2014 року біля селища Талове Станично-Луганського району. Сталося це під час бою з російською диверсійно-розвідувальною групою, яка діяла під прикриттям бронетранспортерів, БМП та бойових вертольотів Збройних сил Російської Федерації. Незважаючи на перевагу ворога в особовому складі та техніці, наші прикордонники змусили загарбників відступити”, - підкреслив Порошенко.

Він також наголосив, що у Держприкордонслужби багато функцій і завдань, але головна — це участь у захисті східних рубежів Україні від російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-