Вступна кампанія: на ЗНО вже понад 335 тисяч зареєстрованих

Вступна кампанія: на ЗНО вже понад 335 тисяч зареєстрованих

Укрінформ
Для участі у цьогорічному зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО) зареєструвалися 335 843 особи.

Про це повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій на прес-конференції в Укрінформі, присвяченій підсумкам реєстрації на ЗНО-2018.

"Усього для участі в ЗНО зареєструвалися 335 843 особи. Аналіз демографічних даних цих осіб показав, що це досить широка вікова категорія, але здебільшого, близько 320 тисяч, - це є учнівська молодь. Якщо говорити за вік наймолодший та найстарший, то він коливається від 15 років наймолодшому учаснику до 69 років найстаршому учаснику, який прийде до аудиторії", - сказав Карандій.

За його словами, позитивною тенденцією є те, що цьогоріч значно збільшилася кількість тих, хто обрав мовою для складання ЗНО українську. "З року в рік кількість учасників зовнішнього незалежного оцінювання, які обирають українську мову, є вищою. Якщо узяти з усіх предметів, то 95,8% тестів, які складатимуть з тих предметів, де є право вибору мови, складатиметься виключно українською мовою", - сказав директор Українського центру оцінювання якості освіти.

Крім того, він відзначив, що на ЗНО зросла популярність таких предметів, як географія, англійська мова, а також матеметика.

Карандій наголосив, що цього року ЗНО матиме певні відмінності. Зокрема, воно відбувається у дві сесії, основну та додаткову, з 11 предметів. Найбільші зміни у процедурі проведення оцінювання та у тестах, які будуть запропоновані, полягає у трьох речах - зарахування підсумкової державної атестації у формі ЗНО для учнів, студентів професійно технічних навчальних закладів та коледжів на етапі закінчення ними загальної середньої освіти. Друге - зміна формату тесту з іноземних мов, зокрема, включення до структури тесту нового розділу аудіювання, який у 2018 році буде здійснюватися вперше. І третє - подальша адаптація форм і змісту проведення ЗНО для осіб, які мають особливі освітні потреби, пояснив Карандій.

Читайте також: Стало відомо, коли пройде додаткова сесія ЗНО

Він підкреслив, що УЦОЯО сформував мережу тестування. Усього зовнішнє незалежне оцінювання під час основної сесії буде проведене у 3 803 пунктах тестування, які рівномірно будуть розташовані по всій території України.

Як повідомлялося, цього року основна сесія ЗНО триватиме з 22 травня до 13 червня, додаткова - з 22 травня до 13 червня та додаткової - з 2 до 11 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-