САП відновила слідство у справі Охендовського

САП відновила слідство у справі Охендовського

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура відновила досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив прокурор САП Віталій Кравець.

“Вчора на виконання рішення Солом'янського суду від 3 квітня ми відновили досудове розслідування у кримінальному провадженні (щодо Охендовського - ред.)”, - сказав Кравець.

Він зазначив, що подальший рух у досудовому розслідуванні і остаточне рішення буде залежати від старшого прокурора групи, яким є керівник САП.

Водночас, як уточнив Кравець, можливість для повторного призупинення слідства у цій справі наразі все ще існує.

“Слідчий суддя, коли скасовував постанову про призупинення, він, в принципі, прямо вказав нам на те, що залишається така можливість (для повторного призупинення - ред.), і я не виключаю такої можливості. Враховуючи, що наша позиція полягала в тому, що остаточне рішення ми можемо робити лише на підставі інформації від всіх міжнародних партнерів, а до цього часу ще не отримали інформацію від двох із них”, - підкреслив прокурор САП.

Читайте також: Справа Охендовського: у САП сказали, коли сподіваються на відповідь зі США

Як повідомлялося, 9 червня 2017 року САП повідомила про тимчасове призупинення розслідування у справі Охендовського. У САП обіцяли поновити розслідування після виконання запитів відомства про міжнародно-правову допомогу.

3 квітня Солом'янський райсуд Києва скасував постанову керівника САП Назара Холодницького про призупинення розслідування у справі щодо голови ЦВК Михайла Охендовського.

У квітні 2017 року НАБУ направило до САП оновлену підозру голові ЦВК Охендовському, якому інкримінують отримання грошей із "чорної каси" Партії регіонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-