Справа Охендовського: у САП сказали, коли сподіваються на відповідь зі США

Справа Охендовського: у САП сказали, коли сподіваються на відповідь зі США

Укрінформ
Правоохоронні органи США обіцяють надати відповідь на міжнародно-правове доручення САП у справі голови ЦВК Михайла Охендовського вже навесні.

Про це повідомив у коментарі журналістам заступник керівника САП Володимир Кривенко.

"США обіцяють надати відповідь на міжнародне доручення САП у справі Охендовського у березні- квітні", - сказав він.

За словами Кривенка, окрім США САП направила 5 міжнародно-правових доручень до країн ЄС - Німеччини, Бельгії, Франції. Відповідь наразі надійшла на одне з них. 

"Після отримання відповідей на усі міжнародно-правові доручення призупинене слідство у справі Охендовського буде відновлене для того, щоб при передачі справи до суду мати дані з усіх держав", - резюмував він.

Читайте також: Захист Охендовського не зміг зняти з паузи справу про "чорну бухгалтерію"

Як повідомляв Укрінформ, у червні 2017 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура тимчасово припинила розслідування проти Охендовського, підозрюваного в незаконному отриманні грошей із "чорної каси" Партії регіонів.

За даними прокуратури, розслідування зупинено на підставі п. 3 ч. 1 ст. 280 КПК (зупинення досудового розслідування на підставі необхідності виконання процесуальних дій у межах міжнародного співробітництва). У САП пояснили, що призупинили розслідування щодо Охендовського до отримання відповідей на запити детективів НАБУ до правоохоронних органів інших країн про надання міжнародної правової допомоги у цій справі.

Апеляційний суд міста Києва 10 січня 2018 року розглянув апеляційну скаргу адвоката Охендовського, подану на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 22 листопада 2017 року, якою скаргу адвоката на постанову керівника САП про зупинення кримінального провадження повернуто особі, яка її подала, і залишив цю ухвалу без змін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-