НАБУ спіймало працівника СБУ на хабарі майже $50 тисяч

НАБУ спіймало працівника СБУ на хабарі майже $50 тисяч

Укрінформ
Детективи НАБУ затримали посадовця одного з міжрайвідділів ГУ Служби безпеки України в м. Києві та Київській області під час отримання неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"24 квітня 2018 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили посадовця одного з міжрайвідділів Головного управління Служби безпеки України в м. Києві та Київській області на отриманні ним неправомірної вигоди в розмірі 47,5 тис. доларів", - йдеться у повідомленні.

Як уточнили у НАБУ, хабар передався посадовцю двома частинами. Його затримали під час одержання другої частини суми в розмірі 36 тис. дол. США.

Під час обшуку в автомобілі працівника СБУ виявлено та вилучено предмет неправомірної вигоди, документи, які мають значення для кримінального провадження, набої до нарізної вогнепальної зброї, а також речовину, зовні схожу на наркотичний засіб.

Згідно з матеріалами кримінального провадження посадовець СБУ одержав від посередників 47,5 тисячі доларів за непритягнення до відповідальності осіб, які могли отримати посвідки на постійне або тимчасове проживання на території України у незаконній спосіб.

Слідство вважає, що посадовець СБУ володів інформацією, яка свідчила про отримання низкою іноземців посвідок на проживання в Україні через укладання фіктивних шлюбів із громадянками України. Належне розслідування цих фактів мало б наслідком можливе видворення цих осіб з території України.

Читайте також: Екс-міністр фінансів Румунії звинувачується в отриманні хабара в 20 млн. євро

Детективи НАБУ переконані, що викритий посадовець міг діяти у складі злочинного угруповання. Проводяться слідчі дії для встановлення кола задіяних осіб та з'ясування усіх обставин вчинення злочину.

"З метою документування можливої протиправної діяльності організованої групи детективами НАБУ проведено обшуки за місцем роботи затриманого, у помешканнях осіб, ймовірно причетних до скоєння злочину, а також у Дніпровському управлінні поліції ГУ НП у місті Києві", - додали у бюро.

Працівника СБУ та посередника у передачі коштів затримано, вирішується питання про повідомлення їм про підозру та обрання запобіжних заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-