Супрун показала мультик про шкоду

Супрун показала мультик про шкоду "профілактики" антибіотиками

Відео
Укрінформ
Надмірне та невиправдане використання антибіотиків без призначення лікаря призводить до розвитку стійкості бактерій до цих препаратів.

Про це в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун написала у Facebook.

"Не приймайте антибіотики "для профілактики" захворювання. Антибіотики - це ліки, призначити які може виключно лікар відповідно до характеру інфекції. ... Необгрунтоване безконтрольне використання антибіотиків призводить до виникнення у бактерій стійкості до них. У відповідь на ліки бактерії змінюються, стають не чутливими до цих препаратів. Це збільшує медичні витрати, тривалість госпіталізації та підвищує рівень смертності. Найкраща профілактика хвороб - це збалансоване харчування, заняття спортом, вакцинація та регулярні візити до вашого сімейного лікаря", - написала Супрун.

Читайте також: Супрун прийшла у МОЗ і почала ламати схеми - Гройсман
Вона навела приклади, коли пацієнти найчастіше зловживають антибіотиками. Перш за все, - це грип та інші вірусні захворювання.

"Віруси та бактерії - це два різні табори збудників хвороб. Антибіотики можуть пригнічувати або вбивати лише бактерії, в той час як грип спричинюють віруси. Лише в тому випадку, коли внаслідок ускладнень після грипу виникає бактеріальна інфекція, лікар може призначити антибіотики. Тому не починайте лікування грипу чи застуди антибіотиками, без призначення фахівця", - написала Супрун.

За її словами, не слід також безконтрольно вживати антибіотики при бронхіті, синуситі та інфекція вуха чи почервонінні та запаленні очей, які можуть виникнути як внаслідок вірусних, так і бактеріальних інфекцій.

Супрун зазначила, що за даними ВООЗ щороку лише в ЄС помирають 25 тисяч пацієнтів через серйозну бактеріальну інфекцію внаслідок адаптації бактерій до ліків. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-