Наливайко припускає, що реформу ЗМІ відтермінують

Наливайко припускає, що реформу ЗМІ відтермінують

Укрінформ
Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко припускає, що в закон про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ будуть внесені зміни, аби продовжити термін реформи через проблеми, пов'язані з протидією місцевої влади та судовими процесами. 

Про це він заявив під час засідання колегії Держкомтелерадіо у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Саме конфлікт колективів редакцій з органами місцевого самоврядування, які є засновниками ЗМІ, є складним питанням. Доводиться йти в судові процеси. Деякі редакційні колективи звертаються з проханням розглянути зміни до закону в кінці цього року, щоб відкласти термін реформи у зв'язку з тим, що вони не можуть вирішити свої питання через форс-мажорні ситуації, пов'язані з протидією місцевої влади і невирішенням судових процесів. Тому одне з ключових питань, яке ми будемо далі на колегії та на інших нарадах слухати, - відчути ці тенденції, наскільки вони гострі. Тому що у вересні, я не виключаю, подібне питання треба буде ініціювати", - зазначив Наливайко.

Він констатував, що хоч реформування друкованих ЗМІ має бути завершене до 31 грудня 2018 року, станом на 16 квітня реформовано, тобто повністю завершено всі процедури, 187 видань. Така само статистика була і станом на  27 березня.  Водночас голова Держкомтелерадіо припустився думки, що наразі не всі ЗМІ повідомили про завершення процесу реформування. 

"187 видань - це ті, хто нам повідомили. В дорозі цілий ряд звернень, тож прогнозуємо, що на сьогодні вже реформовано порядка 220 видань", - сказав голова комітету.

На засіданні 24 квітня колегія Держкомтелерадіо заслухала питання про хід реформування комунальних друкованих ЗМІ у Дніпропетровській області, де на першому етапі реформовано 10 із 37 видань і ще 18 перебувають у процесі реформування. 

Читайте також: Наливайко заперечує "українське замовлення" на друк книжок у Росії

"У Дніпропетровській області потенціал для проведення реформування досить серйозний, тому що у багатьох видань немає конфлікту з органами місцевого самоврядування. Що потрібно було по закону, місцевим самоврядуванням зроблено, воно позитивно відгукнулося", - сказав Наливайко після доповіді директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Дніпропетровської ОДА Віталія Маласая. 

Голова Держкомтелерадіо також додав, що в Кіровоградській області місцеве самоврядування пішло назустріч трудовим колективам і підтримало їх ініціативу. 

"Прийняті всі необхідні рішення, але  наші колеги, певне, зволікають, чекають вдалого для себе переходу вже безпосередньо в самостійне плавання. Наш підхід - ми нікого не прискорюємо, ми нікого не агітуємо, це повинен вирішувати трудовий колектив", - сказав Наливайко. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-