До проекту Фонду Порошенка з розвитку інклюзивної освіти долучилася Вінниччина

До проекту Фонду Порошенка з розвитку інклюзивної освіти долучилася Вінниччина

Фото
Укрінформ
Вінницька область стала п'ятнадцятим регіоном, який долучилася до всеукраїнського проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта - рівень свідомості нації».

Відповідний меморандум підписали дружина Президента Марина Порошенко і голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, повідомляє прес-служба глави держави.

"Марина Порошенко та голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій підписали Меморандум про долучення області до всеукраїнського проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації», який реалізується у співпраці з Міністерством освіти і науки України", - йдеться у повідомленні.

За словами дружини Президента, на сьогодні у Вінницькій області функціонує 145 інклюзивних загальноосвітніх навчальних закладів, у яких навчається 255 дітей з особливими освітніми потребами. «Порівняно з минулим роком кількість інклюзивних шкіл у Вінницькій області збільшилася на 40%, а кількість учнів з особливими освітніми потребами – на 50%. Разом із тим інклюзивною освітою охоплено лише 2% «особливих» дітей регіону», - зазначила перша леді.

Вона передала голові ОДА розроблені Фондом Порошенка спільно з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ типові проекти медіатеки та ресурсної кімнати, які включені до стандартів нового освітнього простору в рамках концепції «Нова українська школа».

Читайте також: На Віденському балу продадуть лоти від відомих спортсменів

Дружина Президента та очільник Вінничини також провели нараду з головами районних рад, ОТГ та міськими головами щодо створення мережі інклюзивно-ресурсних центрів (ІРЦ) у регіоні. За результатами зустрічі підписано Меморандум про співпрацю між облдержадміністрацією та керівниками органів місцевого самоврядування, а також заплановано відкриття до 1 вересня 33 інклюзивно-ресурсних центрів.

Марина Порошенко підкреслила, що основними завданнями ІРЦ є комплексна оцінка «особливих» дітей за сучасними міжнародними тестами, розробка рекомендацій щодо програми навчання та надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг таким дітям. Дружина Президента відкрила перший такий ІРЦ в регіоні у місті Жмеринка.

Робоча поїздка Марини Порошенко на Вінниччину / Фото: Михайло Марків, Укрінформ

Вона також відвідала гала-концерт ІІ Міжнародного пісенного фестивалю-конкурсу «Золотий птах» для дітей та молоді з особливими освітніми потребами, який проходив у Вінницькому обласному українському академічному музично-драматичному театрі  імені М. К. Садовського. У фінальному турі конкурсу виступили 20 учасників з України, Грузії та Молдови. Переможниця фестивалю Анастасія Тарнавська у липні представить Україну на ХХІІ пісенному фестивалі «Чехочинські творчі зустрічі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-